Patronlar Kulübü: Cumhuriyete sahip çıkacağız

Patronlar Kulübü: Cumhuriyete sahip çıkacağız

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Symes Başaran: Cumhuriyet; bağımsızlık ve özgür düşüncenin temel taşıdır.

Patronlar Kulübü: Cumhuriyete sahip çıkacağız
16px
24px
29.10.2016 09:05
ABONE OLgoogle

Cumhuriyetin, Türkiye için bireylerin hakları, aydınlanma, laikleşme, özgürlük ve herkes için adalet hedeflerini kapsama çabasını ifade ettiğini dile getiren Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Symes Başaran “Cumhuriyet Türk tarihi içinde, bir halkın çağdaş milletler ailesinin bir üyesi olması çabasının ve bu yönde atılmış gerçek devrimci bir hamlenin adıdır” diye konuştu.

Sahip çıkacağız

Cumhuriyet ile birlikte kazanılan değerlerin geleceğimizin, bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşları olduğunu hepimizin bildiğini dile getiren, Cansen Symes Başaran, Cumhuriyetin 93. yılı dolayısıyla gazetemize yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bugün, Cumhuriyet tarihi boyunca başardıklarımızın, bu sayede sahip olabildiklerimizin korunmasına ve geliştirilmesine yoğunlaşmak gerektiğine olan inancımız tamdır. Cumhuriyet tarihimizin ana istikametine olan sadakatimiz sonsuzdur.

Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini yaklaşık 100 yıl boyunca özenle koruduk ve bu değerleri korumaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet ülküsü, geçmişe değil; bugünden yarına bakmayı ve bireyden, barıştan, özgürlükten ve Aydınlanmadan yana olmayı gerektirir. Bu ülkünün oluşturduğu gelenek, Türkiye’yi tarih boyunca karşısına çıkan siyasal ve ekonomik belirsizliklerde bir arada tutan en önemli güç olmuştur.

Türkiye, güçlü bir demokrasiye sahip, liyakatin ve hukuk devletinin gözetildiği, toplumu açık görüşlü, insan hak ve hürriyetleri koşulsuz teminat altında, barışçı, kalkınmasını tamamlamış, küresel huzura katkısı yüksek bir ülke olacaktır. İşte tam da bu nedenle Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalıyız, çıkacağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde