Patrondan gizli dizi keyfi

Patrondan gizli dizi keyfi

Türkiye’de internetten izlenen videoların yüzde 37’sini spor, yüzde 27’sini diziler oluşturuyor. Dizilerin yaklaşık 3’te 1’i işyerlerinden izleniyor.

Patrondan gizli dizi keyfi
16px
24px
20.07.2014 05:22
ABONE OLgoogle
Türkiye’de internetten izlenen videoların yüzde 37’sini spor, yüzde 27’sini diziler oluşturuyor. Dizilerin yaklaşık 3’te 1’i işyerlerinden izleniyor. Diziler en çok yayınlandıkları günün ertesinde seyrediliyor, haftanın şampiyonu ise ortalamayı ikiye katlayan perşembe günleri

Türkiye’de internetten izlenen videoların yüzde 60’tan fazlasını spor ve diziler oluşturuyor. Video yükleme, streaming altyapısını sağlayan MediaNova verilerine göre, dizilerin yaklaşık 3’te 1’i işyerlerinden seyrediliyor. 

Diziler en çok yayınlandıkları günün ertesi günü internetten izlaniyor. Haftanın tartışmasız şampiyonu perşembe günleri. 

Muhteşem Yüzyıl’ın yayınlandığı çarşamba gününün ertesi gününe denk gelmesi itibarıyla perşembe günleri veri trafiği normal bir günün iki katına çıkıyor. İnternetten en çok izlenen ikinci dizi ise Kardeş Payı’nın sansürsüz versiyonu. 

Dizilerin en çok seyredildiği saatler 15 ile 18 arası. MediaNova CEO’su Serkan Sevim’e göre bunun nedeni ev hanımlarının işlerini bitirdiği ve eşlerini beklemeye başladığı saatler olması. Sevim ile “Türkiye internette ne izliyor? sorusunu masaya yatırdık.

SAHUR İÇİN SAATİ 2’YE KURUYORUZ

Ramazan ayında internette en hızlı veri artışı yaşanan saatlerin başında 9 kat ile 02.00 geliyor, yani sahur vakti.

KARDEŞ PAYI’NI SANSÜRSÜZ SEVİYORUZ

1 Muhteşem Yüzyıl
2 Kardeş Payı (sansürsüz)
3 Arka Sokaklar (reklamsız)
4 Kaçak Gelinler
5 Alemin Kralı 

-Son 3 yılda televizyonda geçirdiğimiz süre yüzde 19 arttı. 
-Son 3 yılda internette geçirdiğimiz zaman yüzde 85 arttı. 
-Erkeklerin izlediği ortalama video sayısı 300 adet. 
-Kadınların izlediği ortalama video sayısı 250 adet.
-Bu yılın ilk 6 ayında 1.5 milyar şarkıyı internetten dinledik. 
-Günde ortalama 14 şarkıyı internetten dinliyoruz.
-Android'den müzik dinleme payı yüzde 44 seviyesinde. 
-iPhone'dan müzik dinleme payı yüzde 35.
-8 milyon Türk Dünya Kupası'nı internetten canlı seyretti.

82 bin anlık izleyici artışı 
-Anlık 82 bin izleyici artışı ile Almanya-Arjantin finalinde 113. dakikada atılan gol, en çok izlenen gol oldu.

GENEL KURULA E-KATILIMCI SAYISI FİZİKSEL KATILIMCIYI 3’E KATLADI

MediaNova CEO’su Serkan Sevim, videoda paylarının yüzde 40’ın üzerinde olduğunu belirtirken, istatistiklerini genel verilerle karşılaştırdıklarını, yüzde 40’ın video gibi dağınık bir pazarda yüksek bir oran olması nedeniyle geneli yansıtan bir örneklem olduğunu anlatıyor. 

Sevim, aynı zamanda elektronik genel kurullar için altyapıyı da sağladıklarını belirterek, Ekim 2012’den bu yana oluşan verileri paylaşıyor:

2 yılda 713 genel kurul yapılmış, 49 farklı ülkeden yatırımcı e-genel kurullara katılmış. Toplam 28 bin 500 katılımcı olmuş. Fiziksel katılımcı sayısı ise 9 binde kalmış. Yani e-katılımcılar fiziksel katılımcıları 3’e katlamış. En yüksek katılım da yüzde 57 ile ABD’den gelmiş.

Sevim, video izlemede öne çıkan diğer verileri de şöyle paylaşıyor:

“İşyerlerinden gelen trafik saat 9 gibi başlıyor, 9-10-10.30’da zirve yapıyor. Mesaiyle birlikte video izlemeye başlıyoruz yani. Sabah seyredilenler genelde haber sitelerinin videoları. Öğleden sonra 16 gibi trafik iş yerlerinde pat diye düşüyor. Yavaş yavaş çıkışa hazırlanılıyor. Burada da evlerdeki trafik artıyor.İstanbul, İzmir, Ankara toplam veri trafiğinin yüzde 70’ini alıyor. Bunları Antalya ve Kayseri izliyor.”
Meltem Ersoy/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde