Patron ne derse o oluyor: Zam geliyor

Patron ne derse o oluyor: Zam geliyor

Geçen yıl Ankara’da satışa çıkan İncek Loft konut projesi, alıcısına yüzde 32 prim garantisi sunmuştu. Proje satışa çıktığı gün zam yapacağı tarihleri açıklayarak alıcının kazancını ilk günden belirledi.

Patron ne derse o oluyor: Zam geliyor
16px
24px
03.05.2015 07:19
ABONE OLgoogle
Konutta uygulanan farklı satış politikasının babası ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’a ait olduğunu belirten Akfen Holding Başkanvekili Selim Akın, “İşe başlamadan önce bu yöntemi riskli bulduk. Çünkü ilk günden hangi gün ve saatte zam yapacağını söylüyorsun. Evleri satamasan da o gün zam yapmak zorundasın. Geri adım atma şansın yok. Ama yiğidi öldür, hakkını ver. Babamın prim garanti formülü tuttu. Akfen İnşaat olarak bundan sonra konut yatırımlarımızda Loft markası ile ilerleyip, prim garantili satış yapacağız” dedi.

İKİNCİ ZAM GELİYOR

Bin 192 dairelik projede 714 dairenin satıldığını, belirten Selim Akın, geçen yıl vaat ettileri yüzde 15’lik ilk zammı Haziran 2014’de yaptıklarını, bu yıl haziran ayında da ikinci yüzde 15’lik zammı yapacaklarını dile getirdi. Projede evlerin metrekaresinin 3 bin liradan satışa çıktığını ve 3 bin 500 liraya gelindiğini belirten Akın, proje bitince 4 bin lira seviyesine gelineceğini belirtti. 2’inci zam öncesi konut alıcısı ya da yatırımcısı için hala avantajlı fiyatla satış yaptıklarını söyleyen Akın, “Bu projeye başlamadan üzerinde 2.5 yıl çalıştık.  Kendimize ‘biz hangi evi alırdık’ sorusunu sorduk ve ‘kazındığımız evi alırız’ yanıtından yola çıkıp alıcısına kazandıran bir konut projesi planladık” dedi. Ankara’daki konut pazarında rekabetin fazla olduğunu belirten Akın, projelerinde sundukları sosyal alanlarla fark yarattıklarını dile getirdi. Selim Akın,”Projede cep sinemasından amfi tiyatroya, çocuk oyun alanlarından gözlem evine kadar her detay ince ince düşünüldü. Çocukların keyifli vakit geçirmesi ve binicilik deneyimi yaşaması için Pony Club da kuracağız” dedi.



DÖNÜŞÜME BAKIYOR

İncek Loft projesinde satışları bu yaz tamamlamayı hedeflediklerini belirten Selim Akın, yeni yatırımlar için çalışmalara başladıklarını söyledi. Ankara Koparan’da 1 milyon metrekare arsaları olduğunu belirten Akın, “Henüz gelişmeyen bir bölgede oldukça büyük arsamız var. İnşaata başlasak bitmesi 10 yıl sürer” dedi. İstanbul içinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgilendiklerini ve Emlak Konut GYO ihalelerini takip ettiklerini söyleyen Akın, kentsel dönüşüme inandıklarını ama sürecin doğru yönetilemediğini dile getirdi.

İstanbul’da arsa arzı sınırlı olduğu için şirketlerin dönüşüme yöneldiğini belirten Akın; “Dönüşümün amacı vatandaşa doğru anlatılamadı. Ama Akfen olarak sürecin içinde olmak istiyoruz. Levent, Maslak ve Şişli gibi şehrin merkezi ilçeleri ile ilgileniyoruz” dedi. Akın, Merter E5 yolu üzerinde de bir ofis projesi planladıklarını ifade etti. Isparta ve Eskişehir’de şehir hastanesi yatırımları olduğunu dile getiren Selim Akın, öğrenci yurdu yatırımlarına da devam edeceklerini ifade etti.



İhale psikolojisi fiyatları arttırdı

EMLAK Konut GYO ihaleleri yüksek teklif oranları nedeniyle eleştiriliyor. Sektör temsilcileri arsanın sınırlı olması nedeniyle ihalelere yoğun talep olduğunu, ancak rekabet ortamında rakamların gereğinden fazla arttığını düşünüyor. Akfen de Emlak Konut ihalelerine katılıyor. Selim Akın, ihale konusundaki eleştirileri şöyle değerlendiriyor; “Emlak Konut arsaları sorunsuz olduğu için şirketler için değerli. Talebin yüksek olması normal. İhale ortamı bambaşka bir psikoloji. O nedenle rakamlar abartılı olabiliyor. Ama firmaların hesap yapmadan büyük yük altına gireceğini de düşünmüyorum.”

Patron ne derse o oluyor

AKFEN kurumsal yapısı olan aile şirketi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın oğlu Selim Akın ve kızı Pelin Akın ile birlikte çalışıyor. Babasına ait şirkette çalışmanın ayrıcalık getirmediğini söyleyen Selim Akın, “Şirketi hiçbir zaman malımız gibi görmedik. Babamızı da patron olarak görüyoruz. Patron ne derse o oluyor. Tek avantajım aracımı rahat park etmem” dedi.

Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde