‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’

‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’

Vahdettin Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi.

‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’
16px
24px
11.02.2016 06:13
ABONE OLgoogle
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi.

Ertaş, dünya ekonomisinin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu sürece ne kadar kol kola omuz omuza girersek, ülke olarak iş adamları olarak normal vatandaşlar olarak, o kadar daha az zararla geri beslemeyle bu işi atlatırız. Küresel risklerin farkında olmak bunlara önceden tedbir almak hepimizin vazifesi. Yoksa türbülans çok kolay atlatılacak gibi gözükmüyor” dedi.

5. büyük enflasyon

Ertaş, 9.81 ile Türkiye’nin, dünyanın 5. büyük enflasyonu olduğunu belirterek, “Bizim yüzde 5 ve altında bir enflasyonla yaşamamız lazım ki faizler de ona uyumlu olarak aşağı çekilsin. Başka ülkelerde negatif faizden bahsediyoruz. Onlardaki işletmeler yüzde 1 - 2 ile kredi kullanıyorlar. Bizde en iyi firmalar bile 15 ile kullanıyor. Sanayide ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var diye konuştu.

Ertaş, 1 Temmuz 2015’te yürürlüğe giren uygulama ile nakit özkaynağını sermayesine katan işverene vergi avantajı sağlandığını anımsattı. Gerçekten üreten şirketlerin sermayesini artırmak için gerek devlet katkısıyla, gerekse düşük finansmanla şirketlere sermaye entegrasyonu yapılması gerektiğini vurgulayan Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde