Patron çocukları o bebek markasını aldı

Patron çocukları o bebek markasını aldı

İş dünyasının önde gelen genç kuşak isimlerinin ortak olduğu Burda Bebek, başka bir bebek markasını aldı...

Patron çocukları o bebek markasını aldı
16px
24px
04.07.2017 14:59
ABONE OLgoogle

İş dünyasının önde gelen genç kuşak isimlerinin ortak olduğu Burda Bebek Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi de sektörün hızlı büyüyen firmalarından C Bebek Ürünleri’nin yüzde 55'ini satın aldı.

Beylikdüzü’ndeki tesislerinde emzik üretimi gerçekleştiren, 'Wee Baby' markasıyla anne ve bebek malzemeleri üreten Burda Bebek’e geçen yıl eski TÜSİAD Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ile Atlantik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök'ün çocukları ortak olmuştu. 

Patron çocukları yatırımda 'bebeği' tercih ediyor

Şirketin yönetiminde Erkut Yücaoğlu’nun çocukları TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Bedii Can Yücaoğlu, Melih Murat Yücaoğlu ve Ömer Dinçkök’ün kızı Gamze Dinçkök Yücaoğlu bulunuyor.

3 milyon lira sermayeli Burda Bebek’in diğer ortakları arasında ise Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) eski Başkanı Şaban Erdikler, girişimci Birol Yücel, Yemeksepeti.com’un kurucusu Nevzat Aydın, Reklamcılar Derneği eski Başkanı Cem Topçuoğlu var.

C Bebek’in kaptan köşkünde oturan Sezin Aksin Başkan ise 2006’da MYCey adlı markasıyla bebek ürünleri pazarına adım atmıştı.

İki markanın birleşmesi sinerji yaratacak 

Wee Baby markasının sahibi Burda Bebek A.Ş., MYCey markasının yüzde 55 hissesini devralmak üzere resmi işlemlere başladı.

Yeni birleşmelerle büyümeye devam edeceklerini söyleyen Burda Bebek A.Ş. Genel Müdürü Burak Özbaşoğlu, “31 yıllık köklü geçmişimizle anneler ve bebeklerine her zaman dünya standartlarında kaliteli ürünler üretmeyi ilke edindik. Bu anlamda nitelikli ve farklı ürünleriyle Türkiye’de var olan MYCey ile yollarımızı birleştirme kararı aldık. Bugüne kadar olduğu gibi hem Wee Baby hem de MYCey markalarıyla farklılaşarak ilerlemeye devam edeceğiz. Burda Bebek olarak, anne bebek kategorisinde farklı ürün gruplarını tek bir çatı altında konsolide ederek ‘Türkiye’nin Markası’ olmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

C Bebek - MYCey Yönetici Direktörü Sezin Aksin, “Kendi annelik deneyimim ile yarattığım MYCey, 10 sene içinde bize güvenen ve aynı dili konuştuğumuz aileler sayesinde sektördeki en çok tercih edilen markalardan biri haline geldi. İlk günden beri yerli üretim ile ilerlediğimiz yolculuğumuzda sektörde öncü ve lider olan Burda Bebek ile güç birliği yaparak yaratıcı ve hayat kolaylaştırıcı ürünlerimize çok kısa sürede yenilerini ekleyeceğiz.” dedi.    

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde