Patlamaya hazır binlerce araç trafikte seyir halinde

Patlamaya hazır binlerce araç trafikte seyir halinde

Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı, patlamaya hazır binlerce yakıt tankının sokaklarda dolaştığını söyledi.

Patlamaya hazır binlerce araç trafikte seyir halinde
16px
24px
27.10.2017 05:02
ABONE OLgoogle

Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, LPG’li otomobillerle ilgili araç muayene istasyonlarına ‘gaz sızdırmazlık raporu’ beyan etme zorunluluğunun 2012 yılından itibaren kaldırıldığını, bu nedenle patlamaya hazır binlerce yakıt tankının sokaklarda dolaştığını söyledi.

Türkiye’de kullanılan LPG’li araçların denetlenmemesinin çok ciddi tehlikelere neden olabileceğini savunan Başkan Kavi, Adana’daki kontrol istasyonlarından sızdırmazlık raporu alan araç sayısının düştüğünü söyledi.

Kendilerinin kontrol istasyonundan 2011 yılında 45 bin 172 araç sızdırmazlık raporu alırken, bu sayının 2015 yılında 20 bin 552’e düştüğünü belirten Kavi, “LPG’li araçlarda sızdırmazlık kontrol edilmezse bir süre geçtikten sonra sıkıntılar başlar. Birkaç yıl daha önceki periyodik kontrollerin etkisiyle araçlar, sağlıklı çalışır; ancak daha sonra ölümlü ve yaralanmalı kazaların sayısı artmaya başlayacaktır. Bu yüzden küçük bir kazada bile büyük patlamayla sonuçlanabilir” dedi.

Kavi, Türkiye’de bulunan her 100 araçtan 41’inin yakıt olarak LPG kullandığını hatırlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde