Paris'te 3 kadın PKK'lıyı PKK'lı Ömer infaz etmiş

Paris'te 3 kadın PKK'lıyı PKK'lı Ömer infaz etmiş

Fransa'da 3 kadının öldürülmesiyle ilgili gözaltında olan Ömer Güney "örgüt bağlantılı cinayetten" tutuklandı.

Paris'te 3 kadın PKK'lıyı PKK'lı Ömer infaz etmiş
16px
24px
22.01.2013 06:00
ABONE OLgoogle

Fransa'da 3 kadının öldürülmesiyle ilgili gözaltında olan Ömer Güney "örgüt bağlantılı cinayetten" tutuklandı. Savcı, "Dernekte 4'üncü bardak vardı. Güney 2 yıldır PKK üyesi. Cinayet işlendiği sırada binadaydı" dedi

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Sivas Şarkışla doğumlu Ömer Güney (31) tutuklandı. Gözaltındaki Muş Varto doğumlu Yüksel A. ise serbest bırakıldı. Soruşturmayla ilgili olarak Fransız makamlarınca dün ilk kez resmi açıklama yapıldı. Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins akşam saatlerinde Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten polis müdürleri Christian Lothion ve Christian Flaesh ile basın toplantısı düzenledi.

4'ÜNCÜ BARDAK

Savcı Molins, cinayetlerin işlendiği dernekte dört bardak bulmaları üzerine öldürülen 3 kadının haricinde dördüncü bir kişi arayışına girdiklerini ifade etti. Güvenlik kameralarının görüntülerinde Güney'in binadan büyük bir çanta ile çıktığını gördüklerini ifade eden Molins, terör örgütü PKK'ya 2 yıl önce katılan Güney'in Cansız'ın şoförü ve Paris'teki seyahatlerinde kendisine eşlik eden yardımcısı olduğunu belirtti. Savcı, bu görevi çok prestijli bir iş olarak gören Güney'in cinayetten bir gün önce yani 8 Ocak'ta Cansız adına 1000 euro çektiğini, gözaltına alındığında yapılan üst aramasında, 930 euro bulunduğunu kaydetti.

Trafik ve güvenlik kameralarına göre Güney'in Cansız ile cinayetin işlendiği Rue Lafayette 147 numaraya saat 11.29'da geldiğini ve 11.49'da ayrıldığını tespit ettiklerini söyleyen Molins, "Güney binaya ikinci kez 12.11'de geldi ve 12.56'da ayrıldı. Otopsi sonuçlarına göre cinayetler 12.43-13.21 arasında işlendi. Yani Güney'in binaya ikinci gelişiyle çakışıyor. İlk başta suçlamaları reddetti. Ancak görüntüleri gösterince çelişkili ifadeler verdi" dedi.

Güney'e ait bir çantada barut izine rastlandığını bildiren Molins, tüm bu gerekçelerden dolayı Güney'in baş şüpheli kabul edildiğini ifade etti. "Ömer Güney aleyhinde terör örgütü ve organize suç şebekesine bağlı suikast girişimine liderlik yapmaktan dolayı dava açıldı" diyen Molins, Doğan'a 4, Cansız'a 3 ve Söylemez'e 3 mermi isabet ettiğini, yarı otomatik 7.65 milimetre çapında bir silah bulunduğunu açıkladı.

'SAĞLIKLI BİRİ DEĞİL'

Fransa Kürt Dernekleri (FEYKA) yöneticilerinden Memo Aydar; "İki yıldır derneğimize gelip gidiyor. Paris'teki dernekte görmüştüm ama iyi tanımam" dedi. "Güney'in 'sağlıklı biri' olmadığını söyleyen Aydar, "Fransız polisi olayı bu şekilde kapatmak ve 'örgüt içi infaz' diye lanse etmek istiyorsa, kimseyi ikna edemez. Çelişkili ifadeler vermesinin nedeni sağlıklı olmaması" dedi.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde