Parçalanan formalarda suçlu Puma çıktı

Parçalanan formalarda suçlu Puma çıktı

Fransa’da formalar yırtıldı, Puma Türk üreticiyi suçladı.

Parçalanan formalarda suçlu Puma çıktı
16px
24px
23.06.2016 07:27
ABONE OLgoogle
Fransa’da formalar yırtıldı, Puma Türk üreticiyi suçladı. Formaların baskıda zayıfladığı ortaya çıkınca da, ‘Türkiye’de üretime devam edeceğiz. Kaliteden memnunuz’ dedi. İHKİB Başkanı Tanrıverdi ise Türk firmayı destekledi

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yırtılan Puma formalarının Türkiye'de üretildiğinin açıklanmasının ardından, gerek Puma yetkilileri gerek hazır giyimciler üretici firma Milteks Türkiye'ye destek verdi. 

ÜRÜNLER SAĞLAM

Puma yetkilileri, "Türkiye'deki üretimin kalitesinden çok memnunuz. Ayrıca Türkiye'de üretime devam edeceğiz. Şimdiye kadar hiç böyle bir problem yaşanmadı" derken, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, "Yaşanan problem İsviçre'de ürünün tekrar işlemden geçmesi nedeniyle oluştu. Ürünler Türkiye'den sağlam gitti" açıklaması yaptı.

Puma yetkilileri, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Slovakya'nın da sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Turnuvaya katılan 24 takımın 5'ine teknik sponsorluk yapıyoruz. Bu formaların hepsi Türkiye'de üretiliyor. İngiltere ve Slovakya arasında oynanan maçta da Slovak oyuncular Türkiye'de üretilen Puma ürünleri kullandı. Bu maçlarda hiçbir sorun yaşanmadı. İsviçre maçındaki ürünlerle ilgili teknik analizlerimizi yaptık. Hatalı ürünler tespit edildi. Biz Türkiye'deki üretimden son derece memnunuz. Tüm federasyonlar formaların kalitesinden, kullanımından ve dizaynından çok memnun olduklarını açıklamıştır."

İMAJIMIZ GÜÇLÜ

İHKİB Başkanı Tanrıverdi ise, İsviçre'de formalara yapılan sıcak baskı nedeniyle zarar verildiğini belirterek, "Bu şekilde bir yırtılma başka türlü zaten olmaz" dedi.

Milteks Türkiye'nin, köklü firmalarımızdan biri olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Milteks, Nike ve Adidas'a da üretim yapıyor. Bu firma bugüne kadar böyle sıkıntı yaşamadı. Bundan sonrada yaşayacağını sanmıyorum. Olayın olduğu günden itibaren firmanın yanındayız ve arkasındayız. Türk ürünleri dünyada kalitesini ispat etti. Böyle talihsizlikler ülke imajımıza zarar veremez" ifadelerini

ISINAN KUMAŞ ZAYIFLIYOR

Türkiye'de test edilip gönderilen ürünlere, numara ve isim baskıları sonradan yapılıyor. Numara ve isim baskısı sırasında formalar yüksek ısıya maruz bırakılırsa, kumaş zayıflayarak yırtılıyor. (Takvim)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde