Parası ödenmeyen Sneijder artık serbest

Parası ödenmeyen Sneijder artık serbest

Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi, 3 aydır Galatasaray'dan para alamayan Wesley Sneijder'in 'artık serbest' olduğunu, FIFA'ya başvurduğu gün bonservisini bedelsiz alabileceğini yazdı.

Parası ödenmeyen Sneijder artık serbest
16px
24px
10.10.2014 15:18
ABONE OLgoogle
Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi, 3 aydır Galatasaray'dan para alamayan Wesley Sneijder'in 'artık serbest' olduğunu, FIFA'ya başvurduğu gün bonservisini bedelsiz alabileceğini yazdı. Gazete, Sneijder'in takımdan ayrılmayı kafasına koyduğunu da iddia etti.

Galatasaray'da uzun süredir gizli tutulmaya çalışılan mali sorunlar artık iyice gün yüzüne çıktı. Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi, takımın en önemli oyuncusu olan Wesley Sneijder'in 3 aydır para alamadığını, dolayısıyla 'serbest futbolcu' durumuna düştüğünü yazdı. Gazete, "3 aydır alacakları ödenmeyen Sneijder kurallar gereği serbest. FIFA'ya başvurduğu gün bonservisini bedelsiz alıp istediği yere gidebilir" diye yazdı.

Wesley Sneijder de gazeteye yaptığı açıklamada, "Galatasaray'dan alacaklı olduğum doğru, ama kulüp mali açıdan yeni bir yapılanma döneminde ve durumu düzeltmeye çalışıyorlar. Ben şu an sadece milli takıma odaklandım ve bu tip mali konularla menajerim ilgileniyor" dedi.

Sneijder'in bu açıklamaları gazete tarafından, "Sneijder Galatasaray'dan ayrılmayı kafasına koydu" şeklinde yorumlandı.

BONSERVİSİNE 7.5 MİLYON EURO ÖDENDİ

Galatasaray, 29 yaşındaki Wesley Sneijder'i 2013 yılının Ocak ayında İtalya'nın Inter takımından transfer etti. Bonservisi için 7.5 milyon Euro ödenen ve 3.5 yıllık sözleşme imzalanan Hollandalı futbolcuya, geldiği ilk sezon için 2 milyon Euro, sonraki sezonlar için de 3 milyon 200 bin Euro garanti para ve maç başı 25 bin Euro veriliyor. Galatasaray ayrıca, Hollandalı futbolcuya 3.9 milyon Euro imza parasını 3 eşit taksitte ödüyor.

RIBERY VE HAJROVIC PARASIZLIK YÜZÜNDEN KAÇMIŞTI

Galatasaray daha önce de parasını ödeyemediği için Frank Ribery ve İzet Hajrovic'i elinden kaçırmıştı. Sarı kırmızılı kulüp en kısa sürede tedbir almadığı taktirde, sadece bonservisine 7.5 milyon Euro ödediği Sneijder'i de kaybedebilir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde