Paranın patronu istifa etti mi?

Paranın patronu istifa etti mi?

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'dan açıklama geldi...

Paranın patronu istifa etti mi?
16px
24px
17.04.2014 14:29
ABONE OLgoogle


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, sosyal medyada yer alan ve bazı üst düzey TCMB yöneticilerinin istifa edeceğine dair iddialara itibar edilmemesi gerektiğini ve görevlerine devam etmekte olduklarını söyledi.

TCMB'nin 82'inci Genel Kurul toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Başçı, "Yapılan resmi açıklamalar hariç söylentilere itibar etmeyin, inanmayın. Her söylenti için de yalanlama beklemeyin çünkü onunla başa çıkamayız. Her söylentiye cevap vermek de doğru değil dolayısıyla görevimizin başındayız" yanıtını verdi. 

AÇIKLAMA SONRASI DOLAR GERİLEDİ

Paskalya tatili öncesi hacimlerin düşük kaldığı piyasada gün boyunca dar bir bantta hareket eden dolar/TL; Merkez Bankası'nın genel kurul toplantısında sürpriz bir gelişme olmaması ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın sosyal medyada yer alan ve bazı üst düzey TCMB yöneticilerinin istifa edeceğine dair söylentileri yalanlaması sonrası yönünü aşağıya çevirdi.    

Gün boyunca dar bantta hareket eden ve Başçı'nın açıklaması öncesi 2.13 seviyelerinde bulunan dolar/TL, kademeli olarak 2.1220'ye kadar geriledi.

Toplantı sırasında TCBM Banka Meclis Üyeliğine Mehmet Çıtak ve Lokman Gündüz'ün yeniden seçildiği öğrenildi.  TCBM Denetim Kurulu Üyeliğine Mehmet Ziya Gökalp seçildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde