Paramparça olmuş... Türkiye'yi sarsan kazada dehşete düşüren görüntü!

Paramparça olmuş... Türkiye'yi sarsan kazada dehşete düşüren görüntü!

Birleşik Arap Emirlikleri’nden İstanbul’a giden Başaran Yatırım Holding'e ait özel jet düştü. 3'ü mürettebat 11 kadın hayatını kaybetti.

Paramparça olmuş... Türkiye'yi sarsan kazada dehşete düşüren görüntü!
16px
24px
12.03.2018 11:44
ABONE OLgoogle

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen ve içinde iş insanı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve arkadaşlarının bulunduğu özel jet, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. Feci olayda 2'si pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişi hayatını kaybetti.

Özel jette Hüseyin Başaran'ın  bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı vardı. Olay yerinden ilk fotoğraflar geldi. Arama kurtarma çalışmalarının yer aldığı karelerde uçak enkazına ulaşmaya çalışan ekiplerin yoğun çabası dikkat çekti. Ekiplerin saat 03.00 sularında enkaza ulaşabildiği de gelen bilgiler arasında...

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Çaharmahal ve Bahtiyari  eyaletinde Helen Dağı'na düşen Başaran Holding'e ait uçak kazasında hayatını  kaybeden 7 kişinin cenazeleri helikopterle dağdan indirildi.

TSK UÇAK GÖNDERDİ

TSK, "Enkaz kaldırma çalışmalarında görev alacak AFAD personelini bölgeye intikal ettirmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca bir uçak görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

İran’da düşen Başaran Holding’e ait uçakta bulunan kişilerin isimleri belli oldu

MOTORDA YANGIN ÇIKTI İDDİASI

İran Acil Durumlar Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, görgü  şahitlerine göre uçağın motorunda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.

İran basını ve ajanslarının paylaştığı fotoğraflarda İran Kızılay’ı bölgede inceleme ve müdahalelerde bulunurken görülüyor. 

İş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve arkadaşlarını Dubai'deki bekarlığa veda partisinden İstanbul'a getiren uçağın düşmesinin ardından enkazın görüntüleri ortaya çıktı. Düşen uçakta kurtulan olmazken uçağın paramparça olduğu görüldü.   Son fotoğraf: Mina Başaran'ın bekarlığa veda partisi faciayla bitti: 11 kadın öldü

NE OLMUŞTU?

Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden uçak İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştü ve jetteki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybetmişti. 

Başaran Holding'e ait Bombardier Challanger 604 tipi 17 yıllık jette iki pilot bir kabin görevlisi ve 8 yolcu vardı. 

Uçaktan çıkarılan yolcuların tek tek taşındığı fotoğrafları İran haber ajansı İRNA paylaşırken, kara kutunun da bulunduğu ve incelemelerin devam ettiği açıklandı.

UÇAK KAZASINDA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Özel uçakta yer alan isimler belli oldu. 2 pilot, 1 hostes ve 8 yolcudan oluşan isimler şöyle:

Mina Başaran, Jasmin Baruh Siloni , Liana Hananel, Sinem Akay, Asli İzmirli, Burcu Gündoğar Urfalı, Zeynep Coşkuni Ayşe And.

Hostesin ismi Eda Uslu.

Pilotların isimleri ise Beril Gebeş ile Melike Kuvvet. 

Kara kutu bulundu! 8 ceset teşhis edildi, 1 ceset kayıp..

ENKAZIN OLDUĞU GÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçağa ait enkazın olduğu bölgeye 10 arama kurtarma timinin sevk edildiği bildirildi.

İran Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Şahin Fethi, uçağın düştüğü bölgeye 10 arama kurtarma timinin sevk edildiğini söyledi.

Mina Başaran'ın 14 Nisan'da işadamı Murat Gezer ile Çırağan Sarayı'nda evleneceği belirtilmişti. 

Uçaktan çıkarılan yolcuların tek tek taşındığı fotoğrafları İran haber ajansı İRNA paylaşırken, kara kutunun da bulunduğu ve incelemelerin devam ettiği açıklandı.

Fotoğraflarda kurtarma ekiplerinin uçaktaki enkazda incelemeler yaptığı ve yolcu ve kabin ekibinin naaşlarını taşıdıkları görülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde