Paralel yapı operasyonunda şüpheliler neyle suçlanıyor?

Paralel yapı operasyonunda şüpheliler neyle suçlanıyor?

"Paralel Yapı” operasyonunda gözaltına alınan polisler, bir dizi iddiayla suçlanıyorlar.

Paralel yapı operasyonunda şüpheliler neyle suçlanıyor?
16px
24px
24.07.2014 05:49
ABONE OLgoogle
Polislere yönelik suçlamalar arasında, “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “resmi belgede sahtecilik”, “sistemi engelleme, verileri yok etme” ve “haberleşmenin gizliliğini ihlal” gibi iddialar yer alıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında yerel seçimlerdeki yurt gezilerinde dile getirdiği, “Türkiye’ye, ekonomiye ve çözüm sürecine ağır bir darbe indirmek istediler. İnlerine gireceğiz” diyerek sinyalini verdiği operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli kademelerindeki 115 şüpheliden 104’ü gözaltına alındı.

Yasal işlemler sürdürülen gözaltındaki polis memurları ile hakkında gözaltı kararı olan şüpheliler bir dizi iddiayla suçlanıyorlar. Şüphelilere yönelik suçlamalar özetle şöyle sıralanıyor:

- Hükümete karşı suç.

- Suç için anlaşma.

- Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme.

- Resmi belgede sahtecilik.

- Görevi kötüye kullanma.

- Sistemi engelleme, bozma.

- Verileri yok etme veya değiştirme.

- Haberleşmenin gizliliğini ihlal etme.

‘Selam-Tevhid’ örgütü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise şimdiye dek toplam 104 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın halen devam ettiği kaydedildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında, “Sözde ‘Selam-Tevhid’ adlı örgüt kurulduğu yönündeki soruşturma vasıtasıyla casusluk yapıldığının tespiti ile ilgili 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama gözaltı talimatı verilmiş olup şu an itibarıyla 75 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.

Emniyet İstihbarat Şubesi’ne yönelik operasyon kapsamında ise 39 kişi hakkında yakalama, arama ve gözaltı kararı olduğunun anımsatıldığı kararda, 29 şüphelinin gözaltına alındığı, soruşturmanın halen devam ettiği aktarıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde