Paralel yapı operasyonunda 8 tutuklama: İşte isimleri

Paralel yapı operasyonunda 8 tutuklama: İşte isimleri

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 kişiden 8'i tutuklandı...

Paralel yapı operasyonunda 8 tutuklama: İşte isimleri
16px
24px
25.07.2014 12:40
ABONE OLgoogle
Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 kişiden 8'i tutuklandı, 6 polis serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 22 şüpheli, soruşturmayı yürüten Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü, Cumali Karakütük ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi.

İfadelerinin alınmasının ardından 14 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 8 kişi serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakimlikçe sorguları yapılan 14 kişiden Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Fatih Hıncır, İsmail Korlar, Şeref Bolat, Ramazan Orkun Altınışık, Selahattin Ergin ve Ercan Palas tutuklandı, 6 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Bu arada, hakimliğin bulunduğu katta bekleyen şüphelilerin yakınları ise kararı alkışlarla protesto etti.

Nöbetçi hakimliğin bulunduğu bölüme geçmek isteyen şüphelilerin yakınları ile güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.

ALİ FUAT YILMAZER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli daha adliyeye sevk edildi. 

82 şüpheli daha adliyeye sevk edildi

Öte yandan, Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, sabah saatlerinden itibaren toplam 82 şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Alınan bilgiye göre, "casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 75 şüpheliden 65'inin işlemleri İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde tamamlandı.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 10 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor. 

Öte yandan, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına bulunan Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında yer aldığı 17 emniyet görevlisi daha adliyeye sevk edildi. Böylece "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 39 şüphelinin tümünün Emniyetteki işlemleri tamamlanmış oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde