Para ve mücevherle Rusya’ya sürgün

Para ve mücevherle Rusya’ya sürgün

ABD’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için önerdiği “Yemen formülü”nün ayrıntıları belli oldu.

Para ve mücevherle Rusya’ya sürgün
16px
24px
30.05.2012 05:14
ABONE OLgoogle

ABD’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için önerdiği “Yemen formülü”nün ayrıntıları belli oldu. Ankara’nın kendi imkanlarıyla değişik kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, ABD Başkanı Barack Obama, Esad ve ailesinin Suriye’den ayrıldıktan sonra sürgünde yaşayacağı yer olarak Rusya’yı düşünüyor.

Bu formüle göre, Esad ve ailesi Suriye’den ayrılmalarına ve bundan sonraki yaşamlarını sürdürebilmeleri için beraberlerinde yüklü miktarda para ve mücevher götürmelerine de izin verilecek.

Net olmamakla birlikte, Esad’a uluslararası bir mahkemede yargılanmayacağına dair güvence verilmesinin de düşünüldüğü belirtildi.

Bu arada Halep yakınlarında ordu birlikleriyle muhalif güçleri arasındaki çatışmanın ortasında kalarak yaşamını yitiren 63 yaşındaki Aliye Taş’ın cenazesi, devlet ve üniversite hastanelerinin morgları dolu olduğu için Aliye Taş’ın cenazesine Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci’nin devreye girmesiyle özel bir hastanenin morgunda yer bulunabildi.

Keçeci’nin girişimleri sonucunda cenaze özel bir ambulansla Türkiye’ye getirilerek sınırda Türk makamlarına teslim edildi. Uğur Ergan/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde