Para bitti, hastane durdu

Para bitti, hastane durdu

Mamak Devlet Hastanesi’nin yapımı tasarruf tedbirlerine takıldı.

Para bitti, hastane durdu
16px
24px
16.07.2019 04:30
ABONE OLgoogle

Seçim döneminde övülerek anlatılan ve 65 milyon liraya mal olan Mamak Devlet Hastanesi’nin yapımı “sağlıkta tasarruf tedbirleri” gerekçesiyle durduruldu.

Ekonomik kriz nedeniyle hastanelerdeki temizliğe kadar kesintiye giden Sağlık Bakanlığı, şimdi de hastane yapımından vazgeçti. Hükümetin 2014 yerel seçimleri sürecinden başlayarak, Mamak’ın ilk devlet hastanesi olmasıyla övündüğü Mamak Devlet Hastanesi’nin yapımı yarım kaldı.

Hastanenin Samsun yolu yanındaki Yeşilbayır Mahallesi’nde bulunan kentsel dönüşüm konutlarının önündeki 35 bin 718 metrekarelik alanda hizmet vermesi planlanıyordu. 200 yatak kapasiteli hastanenin ihalesini TOKİ, yüklenici firmalığını Metag İnşaat ile Zeksan ortaklığı üstlenmişti.

2014 yerel seçimlerinden başlayarak, yıllardır seçim malzemesi olan hastanenin yapımı sırasında, önce, Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firma arasında sıkıntılar yaşandı. Yüklenici firmanın değişmesiyle birlikte yapımın yüzde 70’i tamamlandı.  

Mamaklıların yıllardır hizmete açılmasını beklediği hastaneyi, bu kez de ekonomik kriz vurdu. Tıbbi cihaz ve ilaç alımlarından hasta hizmetlerine kadar kısıntıya giden Sağlık Bakanlığı, bu kez yapımı bitmek üzere olan hastanede kemer sıkma politikasına gitti.

Gerekçe ‘tedbir’ 

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre hastane yapımı “sağlık alanındaki tasarruf tedbirleri kapsamında” durduruldu. Yapımı 2020 yılına ertelenen hastanenin meslek hastalıkları hastanesine dönüştürülmesi de ihtimaller arasında.

Şeyma Paşayiğit/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde