Papağanına işkence yapan Murat Özdemir 21 gün akıl hastanesinde yatacak

Papağanına işkence yapan Murat Özdemir 21 gün akıl hastanesinde yatacak

Papağanına işkence yapan Murat Özdemir, 21 gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatacak.

Papağanına işkence yapan Murat Özdemir 21 gün akıl hastanesinde yatacak
16px
24px
19.12.2018 07:10
ABONE OLgoogle

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir, burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve akıl hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Akıl hastanesine götürülen Özdemir'in 21 gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatacağı öğrenildi.

AKIL SAĞLIĞININ TESPİTİ İSTENDİ

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince dün gözaltına alınan Özdemir'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgusu sona erdi. Başsavcılık, Özdemir hakkında 5199 Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. ve 28. maddeleri gereğince 'hayvana eziyet' eylemi sebebiyle idari yaptırım kararı uygulanmasına hükmetti. Savcılık, şüpheli Özdemir'in akıl sağlığı yönünden incelenmesine karar verdi.

Polis memurlarına teslim edilen Özdemir, kamu düzeni ve güvenliği, suçun önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla akıl sağlığı yönünden idari olarak gereğinin yapılması istemiyle İstanbul Valiliği'ne götürüldü. Özdemir hakkında sağlık raporunun sonucuna göre adli işlemlere devam edileceği öğrenildi.

Şarkıcı Haluk Levent de "Savcılık Murat Özdemir’i 'ruh sağlığı yerinde olmadığından' doktora sevk etti" açıklaması yaptı.

Özdemir'in uyuşturucu kullanmak, mala zarar vermek ve aile içi şiddet gibi birçok suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Yargılandığı bir davadan ise 'denetimli serbestlik'le tahliye edildiği ifade edildi.

Tekrar gözaltına alınan Murat Özdemir işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Özdemir, gazetecilere "Papağana işkence yapmadım. Parmağımı ısırdı" dedi.

Serbest bırakıldıktan sonra tekrar gözaltına alındı

Kısa sürede yayılarak yurttaşların tepkisine yol açan video sonrasında Beşiktaş İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Ortaköy’de bulunan evinde gözaltına alınan Murat Özdemir, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmasının ardından tekrar gözaltına alındı. Özdemir işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Murat Özdemir'in "Katıldığım yarışmada haksız yere diskalifiye edildim. Daha sonra kendimi toparlayamadım. Psikolojim bozuldu. Dün de alkol aldım. Onun da etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum" dediği öğrenildi. Murat Özdemir'in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde