Panzer tören alanına girdi: 1 ölü

Panzer tören alanına girdi: 1 ölü

Tunceli'de freni boşalan polis panzerinin tören alanına girmesi sonucu 1 kadın öldü

Panzer tören alanına girdi: 1 ölü
16px
24px
23.04.2010 13:14
ABONE OLgoogle

Tunceli Hozat Öğremenevi'nin önünde güvenlik amaçlı bekletilen polis panzeri, freninin boşalması sonucu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nde töreni alanına girdi. Polis panzeri, kutlamalara katılan Songül Göktürk ile polis memuru olan eşi Mehmet Göktürk'e, ardından tören alanının çevre duvarına çarparak durabildi.

Kazada, panzerin altında kalan Songül Göktürk öldü, polis memuru olan eşi Mehmet Göktürk ise ağır yaralandı.

Yaralı polis memuru Göktürk, askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi'ne kaldırıldı.

 5 çocuğu kurtardı

Tunceli'nin Hozat İlçe Belediye Başkanı Cevdet Konak, polis panzerinin tören alanına girmesi sonucu ağır yaralanan polis memuru Mehmet Göktürk'ün, 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu kurtardıktan sonra, eşini de kurtarmaya çalışırken panzerin altına kaldığını söyledi.

Konak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerin sona erdiği sırada, Hozat Öğretmenevi önünde güvenlik amaçlı bekletilen panzerin freninin boşalması sonucu tören alanına girdiğini belirtti.

Bu sırada, olayı fark eden polis memuru Mehmet Göktürk'ün panzerin önünde bulunan 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu son anda kurtardığını belirten Konak, ''Polis memurumuz 5 çocuğu kurtardıktan sonra, eşini de kurtarmaya çalışırken ikisi birlikte panzerin altında kaldı. Songül Göktürk, olay yerinde yaşamını yitirdi. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memurumuz Mehmet Göktürk'ün de hayati tehlikeyi atlattığını öğrendik'' diye konuştu.

Konak, ilçede daha önce de polis panzerlerinden dolayı ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek, yetkililerin bu tür kazaların meydana gelmemesi için dikkatli önlemler almaları gerektiğini kaydetti.

Bu arada, polis panzerinin altında kalarak yaşamını yitiren Songül Göktürk'ün cenazesinin bugün memleketi Elazığ'a gönderileceği öğrenildi.

 Yaralı polis ameliyat edildi

Tunceli'nin Hozat ilçesinde freni boşalarak tören alanına giren polis panzerinin altında kalaral yaralanan ve Elazığ'a getirilen polis memuru Mehmet Göktürk, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Alınan bilgiye göre, Hozat Öğretmenevi'nin önünde güvenlik amaçlı bekletilen polis panzerinin, freninin boşalması sonucu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Caddesi'nde töreni alanına girmesi nedeniyle yaralanan polis memuru Mehmet Göktürk, helikopterle Elazığ'a getirildi.

FÜ Hastanesi'ne getirildiğinde bilinci açık olan Göktürk, burada ameliyat edildi. Ameliyattan çıkan Göktürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde