Pamukkale'ye giriş ücretlerine yüzde 20 zam

Pamukkale'ye giriş ücretlerine yüzde 20 zam

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve beyaz cennet olarak bilinen Pamukkale ören yerine giriş ücretlerine yapılacak zam ile giriş ücretleri 50 TL’den, 60 TL’ye çıkarılacak.

Pamukkale'ye giriş ücretlerine yüzde 20 zam
16px
24px
11.07.2019 13:03
ABONE OLgoogle

Zam kararının duyulmasının ardından Denizlililer karar tepki göstererek, 50 TL iken gidip gezemedikleri Pamukkale’ye artık hiç gidemeyeceklerini savundular.

Pamukkale örenyerine gidiş ücretine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar ile yüzde 20 zam yapılacak. Alınan karar doğrultusunda sadece Pamukkale’ye değil, Türkiye’nin birçok noktasındaki örenyerlerine giriş ücretlerine 15 Temmuz itibari ile zam yapılacak.

Zam kararı alınmasına en çok tepkiyi ise Denizlili vatandaşlar gösterdi. Eski güncel fiyatının zaten 50 lira olduğunu belirten ve bunun kendileri için çok yüksek bir rakam olduğunu dile getiren Hüseyin Çankaya, “Eski güncel fiyatı zaten 50 liraydı. Eski fiyatı ile zaten insanlar gidemiyordu. Toplumdaki her kesim zaten kültürel olarak bir yol kat edemiyordu zaten. 60 lira oldu daha özel oldu, Bir de yabancı turistlerin, yabancı uyruklu insanların girişi daha kolay olduğu için genel olarak bir tepki var zaten Pamukkale’ye karşı Denizli’de. Tanıdığım 15, 20 yıldır gitmeyen insanlar var. Acilen fiyatta rotasyona gidilmesi lazım. Galiba 10 yıl önce gittim. Açıkçası Pamukkale’ye gideceğime şehir dışına gidiyorum daha iyi oluyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde