Pamuğa gelen zam üretimi olumsuz etkiliyor

Pamuğa gelen zam üretimi olumsuz etkiliyor

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, pamuğa yapılan zammın tekstil firması sahiplerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Pamuğa gelen zam üretimi olumsuz etkiliyor
16px
24px
25.09.2010 20:05
ABONE OLgoogle

Adıyaman Ticaret ve Sanayi odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, pamuğa yapılan zammın tekstil firması sahiplerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti. 

     Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, pamuk fiyatlarının yüzde 100 arttığına dikkat çekerek, tekstil firması sahiplerinin müşteriye fiyat veremez hale geldiğini ifade etti. 

     Adıyaman'daki tekstil firmalarının sıkıntılı olduğuna işaret eden Başkan Uslu, şöyle dedi:
     ''GAP Eylem Planı kapsamında Güneydoğu illerinin gelişmişlik seviyesini artırmak amacıyla başlatılan teşvikler de Adıyaman tekstil sektörünü sıkıntıya soktu. Bu sıkıntılara yüzde 100 artan pamuk fiyatları da eklenince Adıyaman'daki tekstil işletmeleri ihracat yapamama noktasına geldi. GAP Eylem Planı kapsamında yeni teşvik düzenlemeleri ile yaşadığımız sıkıntılar aşılabilir. Zor günler geçiren Adıyaman tekstil sektörünün kurtuluş yolu GAP Eylem Planı'nın tam anlamıyla hayata geçmesi olacaktır.
     Tekstil işletmecisi ve ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz de yaptığı açıklamada, ''beyaz altın'' olarak nitelendirilen pamukta fiyatların rekora doğru gittiğine dikkat çekti. 

     Pamuğun Türkiye'de stratejik ürün olarak değerlendirilerek, üretiminin desteklenmesi gerektiğine işaret eden pamuktaki fiyat artışının, son ayların en gözde yatırım aracı altını bile geride bıraktığını savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde