Pakistan'da hükümeti Türk şirketi mi düşürdü?

Pakistan'da hükümeti Türk şirketi mi düşürdü?

Pakistan Anayasa Mahkemesi, ülkede devam eden protesto gösterilerini de gerekçe göstererek Pakistan hükümetini düşürdü.

Pakistan'da hükümeti Türk şirketi mi düşürdü?
16px
24px
15.01.2013 20:46
ABONE OLgoogle

Pakistan Anayasa Mahkemesi, ülkede devam eden protesto gösterilerini de gerekçe göstererek Pakistan hükümetini düşürdü. Yolsuzlukla suçlanan Pakistan Başbakanı Raja Pervez Eşref tutuklandı.

Eşref'in görevine son veren Pakistan Anayasa Mahkemesi ayrıca, aralarında bakanların da bulunduğu 15 kişi hakkında daha tutuklama kararı çıkardı.

Mahkeme, Başbakan Eşref'in su ve enerji bakanı olduğu dönemde mobil enerji kiralama projelerinde yolsuzluk yaptığı ve ülkeyi büyük zarara uğrattığı gerekçesiyle tutuklama kararı aldığını açıkladı.

Tutuklanan Eşref'in yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 Pakistan krizi hakkında flaş iddia

ANSA'nın haberinde 10 binlerce Pakistanlı’nın dini lider Tahir-ul Kadri önderliğinde protesto yürüyüşünde bulunduğu belirtilerek, Eşref'le birlikte aralarında Su ve Enerji Bakanı'nın da bulunduğu 15 kişi hakkında daha tutuklama kararı çıkartıldığı ifade edildi.

Mediaset Grubu kanallarından Canale5 öğle haberlerinde ise Eşref hakkında çıkartılan tutuklama kararının, mobil enerji üretimiyle ilgili bir ihalenin verilmesi için Türk şirketinden rüşvet aldığı ve ülkeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle alındığı bildirildi.

Eşref’in Su İşleri ve Enerji Bakanılığı yaptığı 2010 yılında mobil enerji üretimini gerçekleştirmek üzere ülkeye giden Karadeniz Holding bünyesindeki Karkey Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Kaya Bey ve Ali Can Bey gemileri ülkeye gitmiş ve enerji üretimine başlamıştı.

Bir milletvekilinin Eşref’in ihalede yolsuzluk yaptığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, gemilerin bağlı olduğu şirkete, 17.2 milyon dolarlık borç çıkartılmış, faiziyle 120 milyon doları bulan bu borç ödenene kadar gemilerin Pakistan’da alıkonulacağı açıklanmıştı. Olay iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde