Pakistan'da Albayrak Grubu çalışanları sokağa çıktı

Pakistan'da Albayrak Grubu çalışanları sokağa çıktı

Kendilerine izin yasağı uygulandığını ve maaşlarının ödenmediğini söyleyen Pakistan Su ve Temizlik Ajansı ile üstlenici Albayrak Grubu çalışanları sokağa çıktı.

Pakistan'da Albayrak Grubu çalışanları sokağa çıktı
16px
24px
24.04.2019 07:23
ABONE OLgoogle

Türk şirketlerinin son dönemde en fazla yatırım yaptığı ülkelerden biri Pakistan'ta protestolar başladı. Son birkaç gündür devam eden protestolarda; izin yasağı uygulandığını, maaşların ise ödenmediğini söyleyen yüzlerce çalışan miting düzenledi.

Pakistan'da temizlik, ulaşım, çöp toplama gibi hizmet ve altyapı çalışmalarıyla tanınan Albayrak Grubu'nun çalışanları ülkenin önemli kentlerinden Rawalpindi'de sokağa çıktı.

İzin yasağı ve maaş krizi

Pakistan Su ve Temizlik Ajansı (WASA) ve üstlenici Albayrak çalışanları, kendilerine tatil yasağı uygulandığını belirtti ve şirket yönetiminin personel karşıtı politikalarına son vermesini istedi.

Pakistan medyasında çıkan haberlere göre çalışanlar, çöp toplamama kararı aldı ve kamyonların çalışmasını engelledi.

Çalışanlar, taleplerinin karşılanmadığı takdirde WASA yönetimine karşı belirsiz bir süre boyunca tam bir grev yapacakları konusunda uyardılar.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde