Pahalı enerjiden şikayet eden Demir'den ilginç yatırım

Pahalı enerjiden şikayet eden Demir'den ilginç yatırım

Ünlü sanayici geçen hafta enerji sektörüne girmek için “Karaömeroğulları Petrol ve Doğalgaz Sanayi Anonim Şirketi” unvanıyla yeni bir şirket kurdu.

Pahalı enerjiden şikayet eden Demir'den ilginç yatırım
16px
24px
16.12.2011 10:54
ABONE OLgoogle

Nevzat Demir, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Beşiktaş Spor Kulübü’nün önemli simalarından biri. Beşiktaş’ın İstanbul Ümraniye’deki tesislerini de Demir’in yaptırdığını hatırlatalım.

Fıratpen markasının da sahibi olan Nevzat Demir, aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası’nın da meclis üyesi. Demir, İSO Meclisi’nde sözünü esirgemeyen dobra bir işadamı olarak tanınıyor. Demir, son aylarda İSO Meclisi’nde yaptığı her konuşmada sözü mutlaka enerjiye getiriyor.

En son elektriğe yapılan yüzde 9.6’lık elektrik zammını eleştiren Demir, bu oranının gerçekleri yansıtmadığını, sanayicinin elektriğine yüzde 26 zam geldiğini söylemişti. Nevzat Demir’in bu konuyu gündemde tutması kendisi açısından mantıklı. Çünkü sahibi olduğu Fırat Plastik enerjiyi yoğun kullanan bir şirket. Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olan Fırat Plastik, PVC boru, kapı ve pencere üretiyor.Şirket, petrole dayalı hammadde kullanıyor.

Öte yandan Demir’in son girişimi de bir anlamda yine işiyle ilgili...  Ünlü sanayici geçen hafta enerji sektörüne girmek için “Karaömeroğulları Petrol ve Doğalgaz Sanayi Anonim Şirketi” unvanıyla yeni bir şirket kurdu.

Anlaşılan Demir, enerji fiyatlarından yakınmak yerine işin kaynağına inmeye karar vermiş. 500 bin TL sermaye ile kurulan yeni şirketin kurucuları aile bireylerinden oluşuyor:

Nevzat Demir, Hava Demir, Mümtaz Demir, Tayfun Demir. Şirketin ana sözleşmesinde faaliyet amacı, “Petrol ve Maden Kanunu mevzuatı çerçevesinde petrol ve doğalgaz arama faaliyetinde bulunmak” şeklinde özetleniyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde