PÜİS başkanı İmran Okumuş’a şok çağrı...

PÜİS başkanı İmran Okumuş’a şok çağrı...

Aytemiz Akaryakıt YK Başkanı İsmail Aytemiz, onursal başkanlığını yürüttüğü Petrol Ürünleri İşveren Sendikası’nın (PÜİS) mevcut başkanı İmran Okumuş’u “bayilerin haklarını korumuyorsun” diye eleştirerek çekilmesini istedi.

PÜİS başkanı İmran Okumuş’a şok çağrı...
16px
24px
11.09.2017 05:42
ABONE OLgoogle

Petrol Ürünleri İşveren Sendikası Onursal Başkanı ve Aytemiz Akaryakıt Yönetim Kurulu Bakanı İsmail Aytemiz, PÜİS’in mevcut yönetim kurulu başkanı İmran Okumuş’u bayilerin haklarını korumadığı gerekçesiyle eleştirdi ve çekilmesini istedi. İmran Okumuş ise “PÜİS İsmail Bey’in ya da benim değil, delegenindir, kararı onlar verir” dedi.

Türkiye’nin akaryakıt sektöründeki en eski örgütü unvanına sahip Petrol Ürünleri İşveren Sendikası PÜİS olağan genel kurul sürecinde. Tüzüğe göre PÜİS Olağan Genel Kurulu’nun 1 Eylül-31 Ekim 2017 tarihleri arasında toplanması gerekiyor. PÜİS’in Olağan Genel Kurul tarihinin de belirleneceği birleşik toplantısı önümüzdeki günlerde toplanmaya hazırlanırken, mevcut PÜİS yönetimine sendika içinden sert bir eleştiri geldi.

Aytemiz’den mektuplu eleştiri

Sendikanın uzun yıllar Genel Başkanlığı’nı yürüten ve Onursal Genel Başkan unvanına sahip, akaryakıt sektörünün yakından tanıdığı bir isim olan İsmail Aytemiz, PÜİS yönetimine ve delegelerine bir mektup yazdı. Halen Aytemiz Akaryakıt’ın yüzde 50 hissedarı (diğer yarısı Doğan Grubu’na ait) ve Yönetim Kurulu Başkanı unvanlarına da sahip İsmail Aytemiz mektubunda, mevcut Başkan İmran Okumuş’u, “bayilerin haklarını koruyacak çalışmalar yapmamak” la suçladı.

Başkan’ı iki kez ofisine çağırmış

Aytemiz mektubunda, başlangıçta İmran Okumuş ve ekibinin kendisinin de desteklediğini kabul ederken, ancak ilerleyen süreçte yaşananların PÜİS’i gerilettiğini öne sürdü. Bayilerin haklarını koruma konusunda söz verdiği çalışmaları yapmayacağına kanaat getirdiğini ifade eden Aytemiz, bunun üzerine İmkan Okumuş’u iki kez ofisine davet edip istifaya çağırdığını ancak bunu kabul etmediğini anlattı.

PÜİS’in kurtulması için... 

Aytemiz mektubunda, İmran Okumuş ile aralarında geçen diyaloğu “kol kırılır yen içinde” yaklaşımıyla hiç kimseyle paylaşmadığını, Okumuş’un ise görüşmelerin içeriğini sendika yönetimine ve delegelere “çarpıtarak” aktardığını iddia etti. Bunun üzerine delegelere mektup yazma gereği duyduğunu kaydeden Aytemiz “Yıllarını PÜİS’e adamış ve halen Onursal Genel Başkan sıfatıyla PÜİS’e hizmet vermeye devam eden bir arkadaşınız olarak, PÜİS’in kötü gidişatından sizi haberdar etmek ve var gücümle bu gidişattan PÜİS’in kurtulması için gerekli tüm girişimlerde bulunmak benim öncelikli görevimdir” dedi.

Çalışkan bir adaya destek sözü

Mektubunda delegelere seslenen Aytemiz “Genel Kurul’da tüm yetki ve karar size aittir. Vereceğiniz karar PÜİS’in kaderini tayin edecektir. Bu, size tarihi bir misyon yüklüyor. Yönetime talip olmaktan çekinmeyin. Engel olmaya çalışanlar olabilir. Bunlara itibar etmeyin” ifadelerini kullandı. “Sendikamız kötü yönetiliyor diye umutsuzluğa kapılmayın” diyen Aytemiz, İmran Okumuş’un karşısına çıkacak adaylardan birini destekleyeceği mesajını verdi. Aytemiz, “Bundan sonra PÜİS’i hak ettiği gibi yönetecek arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Bize düşen görev ise önümüzdeki genel kurulda saygın, yetenekli ve çalışkan Genel Başkan adaylarından birini desteklemektir” dedi.

Herkes aday olabilir, karar delegenin

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, İsmail Aytemiz’in yönetime ve delegelere mektubuyla ilgili olarak Enerji Günlüğü’ne yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Biz PÜİS’e yeni gelmedik, 25 yıldır sendikadayım. Ayrıca 13 bin küsur bayiyi temsil eden bu sendika, sektörün çatı örgütüdür. İsmail Aytemiz kendisi de delegedir, isteyen herkes aday olabilir, bunu birinin söylemesine gerek yok. Bu sendikanın sahibi bayilerdir. Genel Kurul’un sahibi de delegelerdir, İsmail Aytemiz veya İmran Okumuş değildir. İsmail Bey’in de herkes gibi eleştiri hakkı vardır, saygı duyuyorum. Yönetimin çalışmasından memnun olmayanlar mutlaka mektup yazabilirler, tabii burada bir haddi aşma var mı? Var.”

"Yazdığımız mektup İsmail Bey'e saygımı bitirmez"

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, İsmail Aytemiz dahil sendikaya hizmet eden büyük küçük herkese bugüne kadar saygı duyduğunu belirterek “Hiç bir zaman saygısızlık yapmadım. Sendikaya geldiğimde kavga etmeyeceğim dedim. Aynı yerdeyim. Ben kavga etmeyeceğim. İsmail Bey büyüğümdür saygı duyuyorum. Ama yazdıklarının doğru olmadığını söylüyorum. Mektup yazmış olması da saygımı ortadan kaldıracak bir şey değil. Bu sendikada büyük emeği var, teşekkür ediyorum, etmeye de devam edeceğim” dedi.

Okumuş: 50. yılda böyle yapılmamalıydı!

PÜİS Başkanı İmran Okumuş, önümüzdeki günlerde 20. Genel Kurulu’nu yapmaya hazırlanan PÜİS’in 17 Ekim 1967’de kurulduğunu hatırlatarak “Sendikanın 50. yılında İsmail Bey gibi genel başkanlık yapmış, sektörün duayenlerinden birinin bayileri, delegeleri taraflara bölmesini doğru bulmuyorum. Keşke böyle bir şey hiç yaşanmasaydı. Ama oldu. Tek üzüntüm bu. Yoksa eleştirmesine, mektup yazmasına, beğenmemesine, yorumlarına hiçbir şey söylemiyorum. 50. Yılında bu yapılmamalıydı sendikaya” diye konuştu.

PÜİS'te 8 yeni şube ve gençlik kolları

PÜİS’in şu anda 9 bin 700 üyesi bulunduğunu belirten İmran Okumuş, “Sendikamız büyüyor, gelişiyor. İsmail Bey mektubunda 14 şubeden söz ediyor ama 2016 sonunda sekiz tane daha şube açma kararı aldık. Mevzuata ve tüzüğe uygun şekilde bu şubelerin müteşebbis heyetleri atandı. Genel Kurulları yapılacak” dedi.

PÜİS’in ayrıca gençlik kolları da oluşturduğunu anlatan Okumuş şunları söyledi: “Türkiye’de sektörün önündeki engellemelerin kaldırılması için akaryakıt bayilerinin çocuklarının da süreçlere katılması için bunu yaptık. Gençlik kolları başkanımız Ali Tutuk. Kendisi aileden akaryakıtçı. Gençlik kollarımızın birçok ildeki başkanları da belirlendi. Yani Türkiye’de birçok sivil toplum örgütü küçülürken, biz PÜİS olarak büyüyen bir işveren sendikasıyız.”

Mehmet Kara/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde