PKU hastalarının yaşam kaynağı CarrefourSA reyonlarında

PKU hastalarının yaşam kaynağı CarrefourSA reyonlarında

CarrefourSA, Türkiye’de bir ilke imza atarak Fenilketonüri (PKU) hastalarının tükettiği düşük proteinli ürünlerin satışına başlıyor.

PKU hastalarının yaşam kaynağı CarrefourSA reyonlarında
16px
24px
11.12.2012 14:17
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin lider perakende markalarından CarrefourSA, kalıtımsal bir metabolik hastalık olan ve bebek yaşlardan itibaren özel diyeti yapılmadığı takdirde nörolojik gelişim geriliğine yol açan Fenilketonüri (PKU) hastalarının ihtiyacı olan düşük proteinli ürünlere reyonlarında yer vermeye başlıyor.

PKU hastası çocuklar için hayati önem taşıyan bu ürünlerin Türkiye’de ilk kez CarrefourSA reyonlarında yer alacak olması 11 Aralık Salı günü İstanbul Levent’teki Edition Otel’de CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, İstanbul PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mübeccel Demirol ve Dr. Pedagog Yüksel Seçkin’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.
 
“Düşük proteinli ürünlere reyonlarımızda yer vererek Türkiye’de bir ilke imza atıyoruz”

Daha önce Çölyak ve Diyabet hastası çocukların beslenmelerine destek olmak amacıyla reyonlarında yer verdiklerini belirten CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Türkiye’de 20 bine yakın Fenilketonüri (PKU) hastası çocuk olduğunu ve bu çocuklara yönelik olarak temin etmede büyük bir sıkıntı yaşadıkları düşük proteinli ürünlere reyonlarında yer vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek; “PKU hastalığı, doğumla birlikte teşhis edilebilen ve nadir kalıtsal metabolik hastalıklardan biri olarak özel diyeti yapılmadığı takdirde nörolojik gelişim geriliğine yol açan bir hastalık. Her biri Türkiye’nin geleceği olan PKU hastası çocuklarımız özel bir diyetle besleniyorlar. Ancak bu süreçte tüketmeleri gereken gıdaları yurt dışından ithal ederek sağlayabiliyorlar. CarrefourSA olarak bu noktada sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek çocuklarımıza bir nebze de olsa destek verebilmek adına düşük proteinli bu özel ürünleri, Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızda yer alacak özel reyonlarda sunmaya başlıyoruz. Bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atarken PKU’lu çocuklarımızın geleceğe yönelik sosyal hayatlarını da hep birlikte kurtarmış olacağız” dedi.

“Çocuklarımızın beslenmeyle ilgili yaşadığı sıkıntılara dair sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz”

CarrefourSA’nın kurulduğu ilk yıldan beri bilhassa benimsediği, sorumluluk aldığı ve üzerinde çalışmalar yürüttüğü “sağlıklı ve iyi beslenme” politikası çerçevesinde her bütçeye uygun sunduğu ürün yelpazesi ile gerekli ürünlerin herkes için ulaşılabilir olmasını sağladığını hatırlatan Merter Özay, şunları dile getirdi; “Sosyal sorumluluk bilinciyle üzerine eğildiğimiz ve hayata geçirdiğimiz bu proje ile PKU hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak istiyoruz. Çünkü PKU, insana verdiği zararları engellenebilir bir hastalıktır ve inanıyoruz ki bunu engellemek de bizim elimizde… Bundan sonraki süreçlerimizde Türkiyemizin geleceği çocuklarımızın beslenme konusunda yaşadığı sıkıntılara ilişkin sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Atakay: CarrefourSA’nın bu özel ürünlere reyonlarında yer verecek olmasıyla çocuklarımız hayatlarını idame ettirebilecekler”

Türkiye’de doğumdan sonra bebeğin topuğundan bir damla kan ile teşhis edilen ve kısaca PKU diye vurgulanan yaklaşık 20 bin Fenilketonüri hastası bulunduğunu belirten İstanbul PKU Aile Derneği Başkanı Deniz Yılmaz Atakay; “PKU, yetim hastalık sayılan ve özel bir diyetle beslenilmesi gereken bir hastalık. Özel bir şekilde beslenilmediği taktirde zeka ve nörolojik geriliğe yol açabiliyor. Hastalık sahipleri olarak bizler; her yere termosla gidiyoruz, her yere yanımızda özel yiyecekler götürüyoruz, içeri yiyecek alınmayan yerlerde dakikalarca durumumuzu izah ediyoruz, karşımızdaki kişiyi inandırmaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Çünkü bu hastalıklar bilinmiyor ve tanınmıyor. PKU hastalarının tüketmek zorunda oldukları, düşük proteinli gıdaların tamamı ithal ediliyor, ithalat süreçleri maalesef çok uzun sürüyor. Ancak artık CarrefourSA’nın düşük proteinli ürünlere reyonlarında yer verecek olmasıyla çocuklarımız, sağlıklı bir şekilde beslenebilecekler ve hayatlarını idame ettirebilecekler. Çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi aşılayan ve projemize inanan CarrefourSA yönetimine teşekkür ediyor, yapacağımız tüm çalışmaların örnek teşkil ederek ülke geneline yayılmasını diliyorum” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde