Özyeğin'in Rusya'daki bankasına Azeri talip

Özyeğin'in Rusya'daki bankasına Azeri talip

Fiba'nın patronu Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki bankası Credit Europe'u satıyor.

Özyeğin'in Rusya'daki bankasına Azeri talip
16px
24px
10.02.2016 06:31
ABONE OLgoogle
Fiba'nın patronu Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki bankası Credit Europe'u satıyor. Kulislere göre bankanın en ciddi talibi Azeri milyarder God Nisanov

Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu FİBA Grubu, Rusya'daki bankacılık faaliyetlerini satışa çıkardı. Kulislerde Özyeğin'in bankasını Moskova'nın en ünlü ticari emlak geliştiricilerinden biri olan God Nisanov'a satacağı konuşuluyor.

Aynı zamanda Rusya'nın en büyük sebze ve meyve tedarikçilerinden biri olan Nisanov, 3.3 milyar dolarlık serveti ile Forbes milyarderler listesinin 381'inci sırasında yer alıyor. Radisson Royal Ukraine Hotel, European Shopping Center ve Radisson SAS Slavyanskaya gibi projelere imza atan Nisanov'un Food City (Gıda Şehri) adlı 289 dönümlük de bir toptan satış merkezi var. 

ORTAĞI PUTİN'İN ARKADAŞI 

Azınlık hissedar olarak Nisanov'un ortağı olan Ilkham Ragimov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sınıf arkadaşı. Halihazırda ikilinin toplam 14 milyon metrekarelik gayrimenkul projesi var. Rus basını dün geçtiği haberlerde ocak ortasında satışa aracılık etmesi için Morgan Stanley'in görevlendirildiğini iddia etti. Banka sahiplerinin ön görüşmelerde satışın defter değerinin hafif altında yapılabileceğini değerlendirdiği belirtiliyor.

Bankanın değerinin 300 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Credit Europe Bank'ın yüzde 99.9 hissesi Hollanda merkezli kurulan ve hisseleri Hüsnü Özyeğin'e ait olan Credit Europe Bank NV'nin kontrolünde. Hızlı tüketici finansmanında Rusya'nın sekizincisi olan bankanın 16 binin üzerinde kurumsal ve 4.5 milyon civarında bireysel müşterisi bulunuyor. 

2014 karnesi
* Personel: 2.980
* Şube: 79
* Aktif: 2.5 milyar $
* Mevduat: 789 milyon $
* Kredi: 1.9 milyar $
* Net kâr: 30.6 milyon $

Barış Ergin/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde