Özyeğin: ‘Gönlü Zenginler Listesi’ de yayınlansın

Özyeğin: ‘Gönlü Zenginler Listesi’ de yayınlansın

Hüsnü Özyeğin, “Türkiye’deki Zenginler Listesi”ne ek olarak, “Türkiye’deki Gönlü Zenginler Listesi”nin de yayınlanmasını istedi

Özyeğin: ‘Gönlü Zenginler Listesi’ de yayınlansın
16px
24px
02.04.2013 08:15
ABONE OLgoogle

Ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin, gençlere, “Hayal kurmaktan vazgeçmeyin ve uzun dönemli başarılarınızı önemseyin” tavsiyesinde bulundu.

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Eyüboğlu Kariyer Söyleşileri’nde kolej öğrencileri ile bir araya geldi. Hüsnü Özyeğin, 1,5 saat süren konuşmasında ailesinden, çocukluk ve öğrencilik yıllarından söz ederek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Siyah beyaz fotoğraflar eşliğinde geçmişe bir yolculuk yapan Hüsnü Özyeğin, hayattaki ilk girişimcilik deneyiminin Harvard’da işletme masterı yaparken açtığı snack bar olduğunu anlattı.

“Başarısızlıklarınızı fırsata dönüştürün.”

Hayatının tamamının başarılarla dolu olmadığını, içinde başarısızlıklar da bulunduğunu belirten Hüsnü Özyeğin “Hayat bir maratondur. İnişli, çıkışlıdır. Başarısızlıklarınızı gizlemeyin, çekinmeyin, onlardan ders alın.” sözleriyle başarısızlıkların da bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Üniversite eğitiminin ardından Türkiye’deki iş hayatına atılma sürecini de öğrencilerle paylaşan Hüsnü Özyeğin o dönemi, “Amerika’dan döndükten sonra Robert Kolej’den arkadaşım Mehmet Emin Karamehmet’le bankacılık sektörüne girdiğimde bankacılığın B’sini bilmiyordum, öğrendim” sözleriyle anlattı.

Konuşmasında, iş hayatında, okulda en önemli şeyin insanları motive etmek olduğunu söyleyen Hüsnü Özyeğin, bugüne dek 11 ülkede 75 şirket kurduğunu belirtti ve ekledi: “İş hayatında bir yönetici başarılı olmak istiyorsa; her kademede çalışanına dokunmalı, iletişimi olmalı.”

“ ‘Türkiye’nin Gönlü Zenginler Listesi’ de yayınlansın.”

69 yaşındaki deneyimli iş adamı Hüsnü Özyeğin kişinin hayattaki başarısının ya da kazancının, sadece kendisi ve yakınları için değil başkaları için yaptıklarını da içine aldığını belirtti. 40 yılı aşkın süredir iş hayatında yer aldığını belirten Hüsnü Özyeğin konuşmasında ayrıca, hayatı boyunca kazandığını hep topluma vermek istediğini ve bu nedenle sosyal sorumluluk projelerinin hayatında büyük önem taşıdığını ifade etti. Buradan yola çıkarak bir vakıf kurduklarını ve üniversite öğrencilerine burs verdiklerini belirten Hüsnü Özyeğin, bu tür çalışmaların herkese örnek olması gerektiğini ifade ederek “Türkiye’deki Zenginler Listesi”ne ek olarak, “Türkiye’deki Gönlü Zenginler Listesi”nin de yayınlanmasını istediğini söyledi.

Bunun yanı sıra, özellikle Türkiye’nin doğusunda çok sayıda okul açan ve daha başka birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Hüsnü Özyeğin, öğrencilerin büyük bir ilgiyle dinlediği konuşmasının bitiminde, onlara “Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Kendinize ulaşılabilir hedefler koyun. Uzun dönemli başarılarınızı önemseyin.” tavsiyesinde bulundu.

Duayen iş adamı Hüsnü Özyeğin’den gençlere:

İş hayatında bir yönetici başarılı olmak istiyorsa; her kademede çalışanına dokunmalı, iletişimi olmalı.

Hayata hep şöyle baktım: “Başka ne yapabilirim?”

Türkiye’nin doğusunu görmeyen gençler; İstanbul’da ne kadar mutlu olduklarını, olabileceklerini kanımca bilemezler.

Hayat bir maratondur. İnişli, çıkışlıdır. Başarısızlıklarınızı gizlemeyin, çekinmeyin, onlardan ders alın.

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Ulaşılabilir hedefler koyun. Uzun dönemli başarılarınızı önemseyin.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde