Özince'ye göre dünya ekonomisinin en büyük sorunu

Özince'ye göre dünya ekonomisinin en büyük sorunu

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Dünya ekonomisinin en büyük sorununu açıkladı

Özince'ye göre dünya ekonomisinin en büyük sorunu
16px
24px
24.05.2012 15:12
ABONE OLgoogle

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, ''Dünya ekonomisinin en büyük sorununun, küreselleşmenin iyi yönetilememesinden kaynaklandığını'' söyledi.

Ersin Özince, OECD bakanlar konseyine paralel olarak toplanan OECD forumunda, ''Güveni yeniden inşa etmek ve kapsamlı büyüme'' konulu oturumda konuştu.
 
Forumdaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özince, ''dünya ekonomisinin benzer ve uyumlu kurallarla yönetilememesi halinde, adil olmayan rekabetin büyük sorunlar yaratacağını'' söyledi.
 
Avro Bölgesi'ndeki borç krizine değinen Özince, ''AB ülkelerinin hemen hemen tamamının, AB'nin esas prensiplerine uymadıkları gibi, siyasi birlik olduğu öne sürülen ortak siyasi iradeyi de ortaya koyamadıklarını'' söyledi. 

Özince, son yaşanan krizin 1929 kriziyle kıyaslandığını hatırlatarak, dünya piyasalarında çok önemli spekülasyonlar yapıldığını dikkati çekti. ''Türkiye'nin krizi atlatmasında IMF ve AB çıpasının önemli rol oynadığını'' ifade eden Özince, ''daha önce Kemal Derviş'le başlayan ve daha sonra AK Parti iktidarıyla süregelen süreçte, bankacılık sektörünün önemli reformdan geçerek Türkiye'nin krize dayanıklı bir hale geldiğini'' ifade etti.
 
Özince, daha önce Türkiye'ye verilen reçeteleri, şimdi aynı sorunlarla yaşayan ülkelerin uygulayamadığını ve bunda da en önemli sorunun ortak siyasi iradeyi ortaya koyamamak olduğunu sözlerine ekledi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde