Özel üretim Atatürk saatini hangi iş insanı aldı?

Özel üretim Atatürk saatini hangi iş insanı aldı?

İsviçreli ünlü saat firması Corum, üzerinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu 5 tane saat üretti. Saatlerin tanesi 150 bin TL. Saatin birini ünlü bir işi insanı aldı

Özel üretim Atatürk saatini hangi iş insanı aldı?
16px
24px
30.10.2018 12:27
ABONE OLgoogle

Dünyaca ünlü İsviçreli saat firmasının Mustafa Kemal Atatürk ismiyle çıkardığı 150 bin TL'lik saati TEMA Vakfı'nın Kurucu Onur Başkanları'ndan Fenerbahçeli eski milli basketbolcu, iş insanı Ayduk Koray satın aldı.

İsviçreli Corum saat markasının içinde Ata Lira olan Mustafa Kemal Atatürk saatlerinden 5 tane üretmişti. Saatlerin tanesi 26.500 İsviçre Frangı. (150 bin TL yaklaşık)

İçinde Ata Lira olan saatin koleksiyon değeri bulunuyor.

Saati ilk satın alan kişi ise 1927 doğumlu milli basketbolcu Ayduk Esat Koray oldu.

1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Mezun olan Koray 1956 yılında kendi inşaat firmasını kurdu. Ankara'da Türkiye İş Bankası ve DSİ Genel Müdürlük binaları, Ziraat ve Yapı Kredi bankasının merkez şubesini gibi inşaatların yapımında bulundu.

Koray İnşaat, Sabancı Center, Yapı Kredi Plaza, Ankara Sheraton, Moskova Vergi Bakanlığı, Sayıştay binaları ve Ajyad Mekke oteli gibi pek çok inşaatı gerçekleştirdi.

Milli Basketbolcu Ayduk Koray 1949-1950 yıllarında Fenerbahçe formasını da giydi.

CORUM'UN ATATÜRK KOLEKSİYONU

1955 yılında kurulan İsviçreli Corum dünya liderleri koleksiyonuna Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de kattı.

Koleksiyonda daha önce Winston Churchill ve Gandhi gibi önemli isimler de bulunuyordu.

Şark saatçilik yetkililerinden alınan bilgilere göre; Corum'un Mustafa Kemal Atatürk için ürettiği saatten sadece 5 tane özel el yapımı olarak üretildi.

Atatürk saatleri 26.500 İsviçre Frangı'na (150 bin TL) satılıyor.

Coin Watch Ata Limited Edition’ın içinde Darpane Genel Müdürlüğü tarafından basılan Ata Lira var.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde