Özel jetlerin Uber’i, 10 milyon dolar kazanıyor

Özel jetlerin Uber’i, 10 milyon dolar kazanıyor

Uber benzeri kendi sermayesi olmadan özel jet kiralama girişimi olan Avione Jet, kısa sürede büyük kiralama şirketleriyle yarışır hale geldi.

Özel jetlerin Uber’i, 10 milyon dolar kazanıyor
16px
24px
04.01.2017 05:49
ABONE OLgoogle

Ağında 7 bin uçağa sahip olan Avione Jet, yıllık 10 milyon dolar ciro yapıyor.

İnternet artık birçok beklenmedik alanda iş fırsatları yaratıyor. Havacılık sekötüründe 10 yıldır çalışan, seyahat tutkunu genç girişimci Mehmet Özdemir, özel jet kiralama dikeyindeki boşluğu gördü.

Sıfır yatırım ve sıfır sermaye ile işe koyulan Avione Jet, kısa zamanda büyük kiralama şirketleriyle yarışır hale geldi. Yaklaşık 3 yıl önce hayata geçen İstanbul merkezli girişim Avionejet.com, kurulduğu yıl 1 milyon dolar ciro elde etti.

Girişim, şuan yıllık 10 milyon doların üzerinde ciroya ulaştı. Avione Jet, başladığı yıllarda birkaç uçak sahibiyle çalışırken şu an 7 binin üzerinde özel jetin bulunduğu bir ağa sahip. Girişim, bunun yanında anlaşmalı olduğu 3 binden fazla jet operatörüyle ve 2 binden fazla helikoptere erişim imkanı sunuyor. Ziyaretçiler şu anda AvioneJet.com’a girerek özel jetler ve helikopterler hakkında bilgilere erişebiliyor. İngilizce olarak da hizmet veren AvioneJet.com, Belarus, Azerbaycan ve Fransa’da bulunan ofisleriyle küresel yayılımını artırmayı hedefliyor.

Avione Jet, özel jet kiralama hizmeti veriyor. Uber’in özel jet versiyonu gibi düşünülebilir. Yenilikçi özel uçak kiralama portalı, kullanıcıyı 7/24 aktif işleyen ve binlerce anlaşmalı uçaktan oluşan çok geniş bir ağa bağlayan interaktif bir arama motoru. Sahip olduğu networke müşterilerin anlık erişimini sağlıyor, ve bu ağ üzerinden konum, tercih edilen uçak tipi gibi dinamiklere bağlı olarak en uygun seçeneği sunuyor.

Özel bir yolculuk başlatmak için güzergâh ve yolcu bilgilerinizi girip iletişim bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. 7/24 hizmet veren Avione Jet çalışanları kısa süre içinde (vadedilen süre en fazla 15 dakika) size fiyat bilgisiyle dönüş yapıyor ve onay vermeniz halinde uçuşunuzu tanımlıyor. Sitenin bir numaralı kuralı ise güvenlik. Misafirlerine sağladığı her uçak; bakım, operasyon ve sigorta yönünden, tescili altında olduğu ülkenin tüm yasal düzenlemelerine uyuyor. Operasyon elemanları tüm tehlikeli destinasyonlar, savaş riski taşıyan bölgeler, zor pistler, gümrük mevzuatı sıkıntılı olan meydanlar hakkında geniş bir bilgiye sahip ve seyahatlerinden önce bu bilgileri müşterilerle paylaşıyor.

Fransa'da yeni ofis açıyor

Fiyatlandırma, Uçak Tipi, Yolcu Sayısı, Kalkış yeri, İniş Yeri gibi çok fazla değişkene bağlı olarak 3 bin eurodan başlayıp 500 bin euroya kadar çıkabiliyor. Girişim, uçuş fiyatlarını canlı olarak göstermek için gerekli altyapıya sahip olduğu halde, anlık fiyat yayınlamak yönünde kararsız. Şu anda kiralamalardan komisyon alan site, gelir modelini çeşitlendirmeyi hedefliyor. Havacılık sektörünün yalnız Türkiye değil, tüm dünyada gelişmekte olan bir sektör olduğunu ve hala işleyişte büyük boşlukların bulunduğunu söyleyen Avione Jet kurucusu Mehmet Özdemir, sektördeki boşlukları doldurma fikrinden ilham aldığını belirtterek, şunları anlattı: “2013 yılında eski patronum olan Gökmen Şendağ ile bu işe koyulduk. Başlangıçta hizmet kalemlerimizden birisi olan özel jet kiralama, zamanla ana faaliyet alanımız haline geldi ve şu anki yapımıza ulaştık. ”

Geçen yıl iç pazarda çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Özdemir, “Dış pazardan faydalanma yoluna gittik. Şuan Fransa’da yeni bir ofis açıyoruz. Ortadoğu bizim için vazgeçilmez bir pazar bu konuda çalışıyoruz" dedi.

Sektör, dünyada İngilizlerin elinde,Türkiye’de hızla büyüyor

Lüks tüketim kategorisine alabileceğimiz bu sektörün Türkiye’de müthiş bir hızla büyüdüğünü dile getiren Özdemir, şunları anlattı: “10 yıl önce ile şimdiki uçak sayısı arasında artı yönde çok büyük bir fark var. Eskiden sadece eş dost aracılığıyla erişim sağlanabilen uçak firmaları, şu an online erişimimizde. Konumu dolayısıyla da Türkiye bir çok ülkenin uçak ihtiyacını karşılıyor. Mesela Gürcistan, Rusya, Katar, Irak, İran, Romanya, Bulgaristan sürekli uçak gönderdiğimiz ülkelerden sadece birkaçı. Her yıl binlerce kişi istihdam ediliyor. Birçok üniversite ‘’sivil havacılık’’ bölümleri açtı. Durum tüm dünyada aynı. Şu anda pazarı İngiliz firmaların domine ediyor. Biz liderliği ele geçirmek istiyoruz. Bunu başarmak için de internetin gücünü kullanıyoruz. Bu alandaki firmaların genel olarak geleneksel iletişim yöntemlerini kullanıyor. Bu yüzden avantajlıyız. Türkiye'de hızlı büyüyor.”

Özel bir kulüp kartı var

Privus Jet Card, Avione Jet’in sunduğu özel bir kulüp kartı. Bu karta sahip kullanıcılar anlaşmalı fiyatlarla 2 saat gibi kısa süreli uçuş paketi de satın alabiliyor ve bedava özel jet seyahatleri, helikopter turları, havalimanı transferleri gibi ayrıcalıklardan faydalanabiliyor.Privus Jet Card, aynı zamanda havayolu ekipleri tarafından da kullanılabiliyor. Yani kendi uçağınız varsa, pilotlarınızın “Privus Jet Card” kullanması da mümkün.

Selenay Yağcı/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde