Özel'dan yandaş medyayla 'Paralel' davası

Özel'dan yandaş medyayla 'Paralel' davası

Genelkurmay Başkanı Özel, hükümete yakın medyada çıkan, “TSK’da paralel yapı olduğu” iddialarıyla ilgili dava açıyor.

Özel'dan yandaş medyayla 'Paralel' davası
16px
24px
23.11.2014 08:42
ABONE OLgoogle
A Haber’de Mehmet Ali Önel yönetiminde yayınlanan Deşifre programında konuklar emekli albaylar Dursun Çiçek, Ahmet Zeki Üçok ve emekli yarbay Mustafa Dönmez tarafından konuşulan TSK ve paralel yapı iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı harekete geçti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel adına yapılan açıklamada, “Deşifre programında asker ve kendisine yönelik ithamlar nedeniyle yasal yollara başvurulacağı” belirtildi. İsim verilmeyen açıklamanın ardından hakkında suç duyurusunda bulunulan kişinin program konuğu Dursun Çiçek olduğu konuşuldu. Bu tartışmalar üzerine TSK, ikinci bir açıklama yaptı ve “Kast edilen kişi Emekli Yarbay Mustafa Dönmez’dir” dedi.
 
Hükümete yakınlığıyla bilinen A Haber’de önceki akşam yayınlanan Deşifre programında TSK, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve paralel yapı iddiaları hakkında konuşuldu. Programda Dursun Çiçek, “17 Aralık bir takdir-i ilahidir, Allah’ın yardımıdır. Ülkeyi bir imamın iki dudağı arasındaki sözlerle yönetmeye çalıştılar. TSK din karşıtı gibi gösterildi. İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı belgeyi ben imzalamadım, bu bir kumpastır” ifadelerini kullandı.  Diğer konuk Ahmet Zeki Üçok da “Bize operasyonu yapanlar en tepedeki kişilerin mahremini dinledi” şeklinde konuştu.
 
TSK AÇIKLAMA YAPTI
 
Bunun üzerine dün sabah Genelkurmay Başkanı Özel, program konuşan bir konuk hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. TSK’dan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “21 Kasım tarihinde bir televizyon programına konuk olarak katılan bir konuşmacının gerçek ile hiçbir ilişkisi bulunmayan, asılsız, şahsımı ve silah arkadaşlarımı karalamaya yönelik ve kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmayı amaçladığını düşündüğüm sözleri nedeniyle kendisini kınıyor, şahsım ile ilgili sarf ettiği sözleri nedeniyle yasal yollara başvuracağımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.
 
TSK; hiçbir legal görünümlü illegal yapılarla ve illegal tüm odaklarla, irtibat ve işbirliği içinde olmamıştır. TSK içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik olarak, ilk günden itibaren kapsamlı olarak, hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır...
 
TSK’nın bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün ‘KUMPAS’ yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde her hangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir.”
 
O KİŞİ DURSUN ÇİÇEK DEĞİL
 
Bunun üzerine açıklamada sözü edilen kişinin Dursun Çiçek olduğuna dair tartışmalar yaşandı. TSK da bu tartışmaların ardından ek bir açıklama yaptı. Kast edilen kişinin Mustafa Dönmez olduğu belirtilen açıklamada, şöyle dendi: “Sayın Genelkurmay Başkanı adına gönderilen kısa açıklamada kast edilen kişi Emekli Yarbay Mustafa Dönmez’dir. Kesinlikle Emekli Albay Dursun Çiçek değildir.” 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde