Özdilek'in et-süt ürünlerine protesto

Özdilek'in et-süt ürünlerine protesto

Fransa, Türkiye aleyhine Ermeni soykırımı yasasını çıkartırken Hüseyin Özdilek, Fransa'dan hayvan ithal etmiş..

Özdilek'in et-süt ürünlerine protesto
16px
24px
21.12.2011 15:15
ABONE OLgoogle

Fransa’nın 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifi Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Fransa'dan  hayvan ithal etmiş.

 Basın toplantısında gGazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdilek, marketlerinde yıllık 600 ton et tükettiklerini, bu nedenle 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdikleri Bursa Yenişehir'deki tesiste hayvancılık işine başladıklarını belirterek, ''Bin baş hayvan olacak, sonra bu rakam 2 bine çıkacak. Fransa'dan 360 tane dana, büyükbaş hayvan ithal ettik'' dedi.

      Fransa meclisinde oylanacak yasa teklifine işaret eden Özdilek, ''Bugün olsa almazdım. Bu tesiste süt üretimi de gerçekleştireceğiz. Tesiste ekili alanlarımız da var. Orada ıspanak, mısır ve biber yetiştirdik. Yemlerin bir kısmını kendimiz üretiyoruz'' şeklinde konuştu.

     PERAKANDECİLER FRANSIZ ÜRÜNLERİNE TEPKİLİ

TÜRKİYE Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Fransa’nın 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifiyle ilgili “Yasanın çıkması halinde 2 milyon esnaf ve sanatkarın satmakta olduğu tüm Fransız ürünlerinin raflardan kaldırılacağını” kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde