Özdebir şaşırttı: Rifat Bey aday olmamalı

Özdebir şaşırttı: Rifat Bey aday olmamalı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’den ilginç bir çıkış geldi.

Özdebir şaşırttı: Rifat Bey aday olmamalı
16px
24px
25.02.2013 08:36
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi’nin TOBB seçimlerindeki sınırlamayı iptal etmesinin ardından aday olabilmesinin yolu açılan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu için Özdebir, “Bana göre aday olmamalı. Bundan sonra kendinden sonra gelecek ekibe katkıda bulunup başka görevler üstlenmeli” dedi.

Özdebir, oda ve borsaların yurtdışında temsil edildiği görevler olduğunu belirterek, Hisarcıklıoğlu’nun böyle bir görevi üstlenmesini tercih ettiğini söyledi. Özdebir kendisinin aday olup olmayacağı sorusuna ise “Ağustosa daha çok var” dedi.

İçimiz içimizi yiyor

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Anadolu’da çok sevilen bir isim olduğunu, TOBB’da çıtayı hayli yükselttiğini dile getiren Özdebir, ancak bazı şikâyetçi konular da olduğunu ifade etti. Bir grup gazeteciyle biraraya gelen Özdebir, bu dönemde söylenmesi gereken çok şey olduğunu ama hiç kimsenin sesinin soluğunun çıkmadığını vurguladı.

Türkiye’nin 90 milyar doları bulan ithalatı için yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Özdebir, “İçimiz içimizi yiyor” dedi. Buna karşılık pek çok kesimden ses çıkmadığını vurgulayan Özdebir, “İnsanların defosu var herhalde. Ne kadar çok defo olursa o kadar az konuşuyorlar” dedi.

ASO Başkanı Özdebir, eleştiri konusu olan hatta yargıya da taşınan NACE kodları ile ilgili şikâyetlerin değerlendirildiğini ve 25 Şubat tarihinde sonuçlandırılacağını bildirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde