Özdebir'e ne oldu: Çağlayan'ı övdü Hisarcıklıoğlu'nu eleştirdi

Özdebir'e ne oldu: Çağlayan'ı övdü Hisarcıklıoğlu'nu eleştirdi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, halefi olduğu Bakan Çağlayan'ı överken birden bire TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu eleştirmesi dikkatlerden kaçmadı

Özdebir'e ne oldu: Çağlayan'ı övdü Hisarcıklıoğlu'nu eleştirdi
16px
24px
25.02.2013 12:36
ABONE OLgoogle

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 1 milyon 200 bin üyeli TOBB'da seçimler yaklaşırken, ilginç bir çıkış yaptı. Özdebir, bir grup gazeteciyle sohbetinde yaklaşan TOBB seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özdebir konuşmalarına halefi olduğu Ekonomiden Sorumlu Devlet bakanı Zafer Çağlayan'ı öve öve bitiremezken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na da "Aday olma" mesajı gönderdi. Gazetecilerin, "TOBB'a başkan adayı olacak mısınız" sorusuna da ilginç bir cevap verdi.  

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Özdebir,  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na "Aday olma, köşene çekil. Akil adam ol" çağrısı yaptı. Yapılması gereken, söylenmesi gereken birçok konu olmasına karşın başta TOBB olmak üzere sessiz kalındığını belirten Özdebir, "Konuşması gerekenler konuşmuyor. İnsanların defosu ne kadar çok olursa, o kadar az konuşur" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin iki dönemden fazla görevde olan oda başkanlarının yeniden seçilmesinin önündeki engeli kaldırmasının ardından gözler Hisarcıklıoğlu'nun yeniden aday olup olmayacağına çevrilmişken Özdebir'in sürpriz çıkışı herkesi şaşırttı. Hisarcıklıoğlu'na ilişkin bir soru üzerine Özdebir, "Bana göre etik olarak başkanlığa aday olmaması lazım. Projelerin gerçekleştirilmesi için 2 dönem başkanlık, yani 8 yıl yeterli bir süredir. Rifat Bey’in yerinde olsaydım aday olmaz, yönetimi emin ellere bırakır, sonra da akil adam olarak, kendisine danışılan kişi olarak köşeme çekilirdim” dedi.
  
Hisarcıklıoğlu’nun yaptıkları hizmetlerle TOBB’da çıtayı çok yükselttiğini, herkesin beğenisini kazanan işler yaptığını belirten Özdebir, “Rifat Bey Anadolu’da çok sevilen bir insan. TOBB çıtasını yukarı taşımış bir insan" sözleriyle övdüğü başkanı eleştirmeyi de ihmal etmedi. Çıtanın yükselmiş olmasına karşın rahatsızlıkları olduğunu da vurgulayan Özdebir, sözlerini sert ifadelerle sürdürdü:

BAKAN ÇAĞLAYAN İÇİN SUSUYORUM

“TOBB’la ilgili şikayetçi olduğum konular var. Yapılması gereken bir sürü iş var. Ama bakıyorsunuz kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Ben bir şey söylersem Zafer Bey (Ekonomi Bakanı Çağlayan) söyletti, denilecek diye susuyorum. Yoksa içim içimi yiyor. Zafer Bey’e zarar vermemek için konuşmadım. Ama konuşması gerekenler konuşmuyor. İnsanların defosu ne kadar çok olursa o kadar az konuşur. TOBB, iş dünyasının diğer aktörleri, STK’lar konuşmuyor. İşletmeler tek tek konuşamaz. İş dünyasının temsilcilerinin konuşması lazım.”
 
ÇAĞLAYAN'DA ŞEYTAN TÜYÜ VAR!
 
Özdebir'in Çağlayan'a ilişkin övgü dolu sözleri de dikkat çekti: "Zafer Bey’de sanki şeytan tüyü var. Herkesin sevgisini kazanıyor. Çünkü herkesin sorunlarını çok yakından takip ediyor, canı yananı hemen görüyor. Başbakan da kendisini destekliyor. Benim bir beklentim yok. Kazık çakacak değilim. Ben burada oturuyorsam inandığım şeyleri söyleyeceğim. TUSKON da ASKON da ekonomideki dar boğazdan şikayetçi.”

TOBB BAŞKANLIĞINA BAKARIZ
 
"Peki siz TOBB Başkanlığı'na aday olacak mısınız" sorusuna ise Nurettin Özdebir, "Daha kendi odamızın seçimlerini bitirmedik. Onları bir bitirelim ondan sonra bakarız" yanıtını verdi.

Not: Patronlardunyasi.com'a gelen yorumlara göre Özdebir'in ani çıkışı normal değil. Bakan Çağlayan'ın daha önce ASO Başkanlığı yaptığını belirten yorumcular, Özdebir'in niyetinin farklı olduğunu kaydediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde