Oyak Çimento 'pırlantasına' kavuştu

Oyak Çimento 'pırlantasına' kavuştu

Aslan Çimento'yu 130 milyon euroya satın alan Oyak, Marmara Bölgesi'ndeki ilk fabrikasına da kavuşmuş oldu

Oyak Çimento 'pırlantasına' kavuştu
16px
24px
08.01.2010 06:47
ABONE OLgoogle

OYAK Çimento, 2009 yılının son satın alımını, 30 Aralık tarihinde Lafarge'a ait Aslan Çimento'yu 130.3 milyon euroya bünyesine katarak gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, 'Bu satın alma ile birlikte Lafarge Marmara Grubu'na ait 1 entegre çimento fabrikası, 9 hazır beton tesisi, 3 agrega ocağı bize geçti. Türkiye'nin çimento üretiminin yüzde 30'unun Marmara Bölgesi'nde tüketildiği dikkate alınırsa gelecekte en fazla büyüyecek olan bu bölgede bulunmamız büyük avantaj. Ayrıca liman sayesinde ihracatta da önemli bir avantaj elde etmiş olduk' dedi. Çağlar, bu satın almanın önemini şu sözlerle paylaştı: 'Türkiye'de 40-41 tane çimento fabrikası var. Bunların içerisinde 'pırlanta' olarak tabir edebileceğimiz Aslan Çimento Fabrikası'dır.

Satın almayla birlikte Oyak, Adana, Mardin, Ünye ve Bolu Çimento ile birlikte fabrika sayısını beşe çıkardı. Klinkler kapasitesi açından Türkiye'nin yüzde 15'ini ve çimento üretim kapasitesi bakımından da yüzde 18.6'sını temsil eder hale geldi. 2009 yılı performansı hakkında da bilgi veren Çağlar, şirketlerin cirolarında yüzde 7'lik bir düşüş olmasına karşın karlılık oranının yüzde 39 olduğunu açıkladı.

Çağlar, sektörle ilgili beklentilerini şöyle açıkladı: Üç yıllık verilerine baktığımızda iç satışta düşüş var ama bu yıl iç satışlar yüzde 8 artarak 41 milyon ton seviyesine ulaşacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde