Otoyol rantı gizli saklı değilmiş

Otoyol rantı gizli saklı değilmiş

Bazı Karayolları bürokratlarının, 2006’dan itibaren güzergâh boyunca ucuza arazi kapattığı ortaya çıktı.

Otoyol rantı gizli saklı değilmiş
16px
24px
03.11.2010 09:17
ABONE OLgoogle

İstanbul-İzmir yolculuğunu 3.5 saate indirecek olan ve temeli geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı görkemli bir törenle atılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’ni önceden bilen bazı Karayolları bürokratlarının, 2006’dan itibaren güzergâh boyunca ucuza arazi kapattığı ortaya çıktı.

Sabah gazetesinde dün yayımlanan haberde, 2006’dan itibaren yol güzergâhında sadece Yalova’da 1000 dönüm (Yaklaşık 1000 stadyum alanı) arazinin el değiştirdiği bilgisi yer almıştı. Arazilerin büyük kısmını alanlar ise Karayolları bürokratları ve onlarla ilişkili olduğu ileri sürülen şirket sahipleri oldu. Habere göre Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’ın eşinin çalıştığı EMAY adlı inşaat şirketinin sahibi Hamdi Aydın, 2006 ve 2007 yılları arasında yaklaşık 405 dönüm arazi satın aldı.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Turhan, konunun bir buçuk yıl önce de haber olduğunu anımsatarak, “Ulaştırma Bakanlığı bir inceleme yaptı, ancak ceza gerektiren bir durum görülmedi. Bu alan 97’den beri güzergâhı belli olan bir alan. Gizli saklı yapılmış bir iş yok” dedi.

Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde