Otoyol ihaleleri start alıyor

Otoyol ihaleleri start alıyor

Körfez'e köprü yapımı ve otoyol ihalesi yakında start alıyor. İşte ayrıntılar....

Otoyol ihaleleri start alıyor
16px
24px
13.03.2008 15:33
ABONE OLgoogle

Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı 6 yeni otoyol projesinden ilki olan ve Körfez'e bir köprü yapımını da kapsayan Gebze-İzmir güzergahında yapılacak otoyol projesi, 7 Ekim 2008 tarihinde ihale edecek.

6 yeni otoyol projesinden ilki olan Gebze-İzmir Otoyol Projesi olarak tanımlanan “İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu Projesi”nin ihale tarihi belirlendi. Ulaştırma Bakanlığı, projenin tekliflerinin, 7 Ekimde alınmasını kararlaştırdı.

Projenin ihaleye çıkarılması için gerekli şartname ve dokümanlar da hazırlandı. Projenin ihalesine ilişkin yayımlanacak ilan ise Ulaştırma Bakanlığınca bugün yayına gönderilecek. Söz konusu ilanın 10 gün içinde yayınlanması bekleniyor.

PROJE 4 YILDA TAMAMLANACAK

Yeni dönemin ilk otoyol yapımına ilişkin ihalenin şartnamesinde, firmalardan işletme yılı süresi talep edilecek. Bu kapsamda, şartname koşullarını yerine getiren ve en kısa süreyi taahhüt eden firma ihaleyi kazanacak. Yıl sonuna kadar ya da en geç 2009 yılının başında yer tesliminin yapılması öngörülüyor.

Proje, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek. Proje bedelinin yaklaşık 5 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. 3 yıl içinde projenin öncelikli kesimleri, 4 yıl sonunda da tümünün tamamlanması hedefleniyor.

İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu, Gebze'den başlayacak ve Körfez'i köprüyle geçerek Orhangazi'ye bağlanacak. Bursa üzerinden devam edecek otoyol Balıkesir'den geçerek İzmir'e kadar uzanacak. Otoyolun uzunluğu 421 kilometre olarak hesaplanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde