Otomotiv sektörü teşvikler için ‘satır arası’na daldı

Otomotiv sektörü teşvikler için ‘satır arası’na daldı

Otomotiv sektörü, yeni yatırımlar için merakla beklediği ve geçtiğimiz hafta açıklanan yeni teşvik paketiyle ilgili bir bilene sorup yorum yapmayı uygun buluyor.

Otomotiv sektörü teşvikler için ‘satır arası’na daldı
16px
24px
09.04.2012 12:04
ABONE OLgoogle

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, teşvikleri güzel ve doğru bulduğunu belirterek, “İşi uzmanlarına sorup, satır aralarındaki her şeyi detaylıca öğrenmek istiyoruz. Her şey netleşince o zaman daha rahat yorum yapabiliriz” dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketini merakla bekleyen otomotiv sektöründen henüz net açıklamalar gelmedi. Hükümetin otomotivi stratejik sektör sayıp her yerde teşvik etmesi ‘yerli marka’ konusundaki kararlılığını gösterirken, teşviklerin ‘Otomotiv Strateji Belgesi’ndeki hedefleri destekleyip, 2014’e kadar daha hızlı tamamlanmasını sağlamayı hedefliyor. Ancak bu noktada, açıklanan teşviklerin bir virgülünün bile farklı şeyler ifade ettiğini söyleyen otomotiv yetkilileri, işi uzmanına danışıp açıklamayı ona göre yapmayı uygun buluyor.

Satır araları önemli

Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketi Ford Otosan’ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, açıklanan teşvikleri güzel ve doğru bulduğunu belirterek, “Ancak şu an için bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü işi uzmanlarına sorup, satır aralarındaki her şeyi detaylıca öğrenmek istiyoruz. Bu konuda hem bu teşvikleri hazırlayan kişiler, hem de Koç Grubu uzmanları inceleme yapıyor. Her şey netleşince o zaman daha rahat yorum yapabiliriz” diye konuştu. Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan’da teşvikleri henüz detaylı inceleyemediğini belirterek, “İlk izlenimim olumlu ama tüm metni göremedim. Hepsini okuduktan sonra net bir açıklama yapabilirim” dedi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ise , “Teşvik bölgelerinin 4’ten 6’ya, teşvik gruplarının 3’ten 4’e çıkarılmasıyla yatırımların daha çok teşvik edileceğini anlıyoruz” dedi. TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu da 2023 vizyonu da dikkate alındığında, teşvik paketini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Bu arada Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Teşvik  Sistemi’ne ilişkin bilgi talebinde bulunacak yatırımcılara detaylı bilgi aktarılabilmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı bünyesinde “Teşvik Bilgi Merkezi”  kurulduğunu, yatırımcıların bu merkeze başvurmaları durumunda gerekli bilgilere  erişebileceklerini belirtti.

Devletin zirvesi araç testinde

GEÇTİĞİMİZ hafta önce Başbabakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de üretilen araçları test etti. Erdoğan, Oyak Renault tarafından üretilen ve kendisine hediye edilen ilk elektrikli araç olan Fluence Z.E.’yi test ederken, Abdullah Gül’de Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasını ziyareti sırasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’le birlikte New York’a ihraç edilen Transit Connect taksiyi test ederek yorumlarını dile getirdi.  Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde