Otomotiv devi Fransızlarla hibrid araçta kontrat imzaladı

Otomotiv devi Fransızlarla hibrid araçta kontrat imzaladı

Dünya genelinde 7 bin çalışanı, 35 bin çeşit ürün gamı ve 895 milyon euroluk dev cirosu ile otomotiv sektöründe kendi alanında dünya lideri olan Norma Group; Türkiye ve Ortadoğu pazarında da hızla büyüyor

Otomotiv devi Fransızlarla hibrid araçta kontrat imzaladı
16px
24px
03.10.2017 12:59
ABONE OLgoogle

Norma Group Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Barbaros Güvenir,  grubun bölgede otomotiv sektörünün çok üzerinde bir büyüme oranını yakaladığına dikkat çekti. Güvenir, "Bölgemizde sektörün çok üzerinde bir büyüme oranına ulaştık. Bu başarının temelinde grubun yenilikçi bakış açısı yatıyor" dedi
 
Hybrit (e-Mobility)  TEKNOLOJİSİNE HAZIRIZ
 
Otomotiv teknolojisinin hızla geliştiğine ve daha çevreci bir politika izlemeye başladığını da ifade çeken Barbaros Güvenir, "Dünyanın çevreye ve çevreciliğe bakış açısı hızla değişiyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş tüm ülkelerde daha az çevreyi kirleten ürünlere ve teknolojilere doğru bir eğilim var. Dolayısıyla otomotiv sektörü de bu gelişime ayak uydurmak zorunda.  Biz de grup olarak bu sürece göre kendimizi hazırlıyoruz. Araştırmalarımızı ve ürün çeşitliliğimizi buna göre oluşturuyoruz." dedi.

Endüstriyel yasalar ve yenilikler adına NORMA Group neler yaptıklarına da dikkat çeken Güvenir, “Hybrid teknolojisinin bize getirmiş olduğu faydalar var, çünkü elektrikli motorun yanı sıra bir de içten yanmalı motorlar mevcut.İçten yanmalı motorunun olmazsa olmazı olan egzos sistemi ve bununla beraber çoğu zamanda Turbo sistemi mevcut işte biz burada devreye girerek değişik mühendislik çözümlerimizi ve ürünlerimiz sunuyoruz. Aynı zamanda hybrid teknolojisinde soğutulması gereken bir elektrik motorun da mevcut ve  burada bizim plastik konektörlerimiz ve hatlarımız devreye girerek gereken standart ve kalitede çözüm ortaklığı yaratıyor.”dedi
 
YENİLİKÇİLİK VE YÜKSEK STANDARDA ÖNEM VERİYORUZ
 
Yeni ürün geliştirmek ve yüksek standart ölçülerini yakalamak için dünya çapında 300 mühendislerinin çalıştığını belirten Barbaros Güvenir, "Sektör için gelecek teknolojisini geliştirmek ve bilgi birikimi yaratmak için sürekli çalışıyoruz. Dünya çapında 7 bin çalışanımız var. Sadece 300 mühendis yeni ürünler çıkarmak için araştırma geliştirme faaliyeti yürütüyor.” İfadelerini kullandı.
 
NORMA GROUP ÖNEMLİ BİR FRANSIZ OTOMOTİV DEVİ İLE HİBRİD ARAÇTA KONTRAT İMZALADI
 
Bu çalışmalar sayesinde son olarak dünya çapında bir Fransız Motorlu Taşıt Üretici ile Plug-in Hibrid Modelleri konusunda önemli için bir sözleşmeye imza attıklarını belirten Norma Group Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Barbaros Güvenir, “Birleştirme teknolojileri konusunda zaten açık ara küresel pazar lideriyiz. Ancak teknoloji sürekli değişiyor ve biz de liderliğimizi korumak için yeniliklere ayak uydurmak zorundayız. 2018 yılından itibaren yaklaşık 47.000 araçta her yıl 150.000'e yakın bağlantı ürünü kullanılacak. Bu teknolojinin seri üretimini çok yakında Polonya'da ki Pilica fabrikamızda başlatacağız. Plastik soğutma sistemleri kauçuk yada metal sistemlere göre ataçlarda yüzde 30 oranında ağırlık azaltma avantajı sağlamaktadır.Aynı zamanda Hibrid ya da elektrikli motorlarda bu soğutma sistemleri içten yanmalı motorlara göre daha uzun olup sirkülasyon aracın en ön noktasından başlayıp, batarya ile devam ederek araca gereken soğutma işlevini sağlamaktadır’’dedi.
 
YILLIK CİROMUZUN YÜZDE 5’ini  AR-GE HARCAMASI YAPIYORUZ
 
100'ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren Norma Group'un kendi alanında tartışmasız dünya lideri olduğunu da belirten Barbaros Güvenir,"60 senelik bir firmayız. Norma Group'un istikrarlı büyümesindeki en önemli neden kalite ve yenilikçilikten asla ödün vermiyor olması. Firmamız her yıl gelirlerinin yüzde 5 gibi önemli bir kısmını AR-GE çalışmalarına ayırıyor. Bu sayede büyümede ve kalitede sürekliliği yakalıyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz de grubumuz için pek çok açıdan önemli fırsatlar sunuyor. Fırsatları iyi kullanmak için kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapıyoruz. Türkiye'nin çok önemli bir büyüme potansiyeli var ve bu potansiyel her geçen sene artarak devam ediyor.”dedi.
 
2017 YILININ İLK YARISINDA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BÜYÜMEMİZE DEVAM ETTİK ;
 
Norma Group’un globalde 2017 yılının ilk yarısında bir önceki sene olan 2016 yılına göre %12,2 büyüme gösterdiğini de belirten Güvenir, “Ocak-Haziran 2017 periyodunda 519  milyon € ‘ya ulaşan ciro yapıldı. 2016 senesinde bu rakam 462,8Milyon € ile kapatılmıştı. 3 Farklı bölge Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA)’da organik ve solid bir büyüme göstererek ; 2016 senesinde 227,3Milyon € olan satış 251,6Milyon € olarak güçlü bir şekilde büyüme gösterdi. Amerika’da ise %7,2 büyüme göstererek 2016 senesinde 198,5 milyon € olan rakam 2017 sensinin ilk yarısında 212,6 milyon €’ya ulaştı. Asya-Pasifik tarafında ise yılın ilk yarısında en güçlü büyümeyi göstererek % 48,1 ciddi bir ivme gösterdi. 2016 ilk yarısında  37 Milyon € olan satış rakamı 2017 sensinin ilk yarısında 54,9 Milyon €’ya ulaştı.” dedi
 
YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR
 
Mühendislik birleştirme teknolojisinde küresel bir pazar lideri olan NORMA Group’un, Autoline şirketinin Parker Hannifin'den satın alınmasıyla ivme kaydettiğini de belirten Barbaros Güvenir, “Autoline, motorlu taşıtlarda sıvı hatlarının bağlantısı için hızlı konektörler üretmekte. Fransa, Meksika ve Çin'deki lokasyonlarında 200'den fazla çalışana sahip.

Bununla beraber Lifial - Indústria Metalúrgica de Águeda, Lda'yı satın aldı. ("Lifial") 12 Ocak 2017'de imzalanmıştı. Portekiz Águeda merkezli Lifial, sanayi ve tarımda kullanım için 28 yıldır metal kelepçeleri üretiyor. Portföyünde ağır iş makina kelepçeleri, boru destek kelepçeleri ve güneş modüllerini monte etmek için U-civata kelepçeleri bulunuyor.”dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde