Otomobillerde yerli SIM kavgası

Otomobillerde yerli SIM kavgası

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), üreticilerle bir araya gelerek Türkiye için üretilecek araçlarda yerli SIM kartı kullanmalarını istedi.

Otomobillerde yerli SIM kavgası
16px
24px
28.05.2018 10:33
ABONE OLgoogle

Avrupa Birliği’nde yeni üretilecek otomobillere SIM kartı takılma zorunluluğuna ilişkin, Türkiye’de de çalışmalar yürütülürken, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), üreticilerle bir araya gelerek Türkiye için üretilecek araçlarda yerli SIM kartı kullanmalarını istedi.

Türkiye’nin 5G’ye geçen öncü ülkelerden biri olmak istediğini belirten BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, aralarında otomotiv, tarım ve sağlığın da bulunduğu 10 sektörde geçiş için çalışma grupları oluşturduklarını söyledi.

ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞTÜK

Yerli SIM kartına yönelik de çalıştıklarını belirten Sayan, otomobillere SIM kartı takılmasının AB’de 31 Mart’tan itibaren zorunlu hale getirilmesinin ardından bu alanda yerlilik için harekete geçtiklerini söyledi. Türkiye’ye üretilecek araçlar için yerli üreticilerin yanı sıra Mercedes, BMW, Audi gibi firmalarla bir araya geldiklerini kaydeden Sayan, “Bu üreticilere dedik ki, ‘yerlisini getireceksiniz’ Yerli olmazsa olmaz. Şimdi onun kavgasını veriyoruz” dedi.

AB’de yürürlüğe giren yeni modele göre tüm otomobillerde otomatik arama yapan bir sistem bulunacak. E-call cihazı, herhangi bir kaza sonucu sürücünün bilincini yitirme ihtimaline karşı otomatik olarak 112’yi arayacak ve konum bilgisini paylaşacak.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, 5G ihalesiyle ilgili, “Sürekli çalışılıyor ama vakti gelince, teknoloji hazır olunca olacak. Şu anda parayla almaları gerekmiyor. Bize 4.5G’deki frekanslar yetiyor. ‘Yetmiyor’ dedikleri zaman bize başvuracaklar. 3500 MHz ve 700 MHz’yi açacağız ilk. Değerinin oluşmasını bekliyoruz. Şimdi verirsek ucuza gider. 2019 ya da 2020 duruma göre ihaleler yapılacak” dedi.  Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde