Otomobilde hangi marka ne kadar indirim yapıyor?

Otomobilde hangi marka ne kadar indirim yapıyor?

Şimdi otomobil almanın tam zamanı. Yıl sonuna doğru kampanyalar daha da hızlanırken, tüm markalar indirim ve avantaj sunma yarışına girdi.

Otomobilde hangi marka ne kadar indirim yapıyor?
16px
24px
19.11.2012 08:53
ABONE OLgoogle

Şimdi otomobil almanın tam zamanı. Yıl sonuna doğru kampanyalar daha da hızlanırken, tüm markalar indirim ve avantaj sunma yarışına girdi. Ancak, doğru fiyatı bulmak için yapılan gerçek indirim oranlarını araştırıp, rakiplerle fiyatları kıyaslayıp, avantajları iyi incelemek gerekiyor

Otomotiv satışlarında yılın son düzlüğüne yaklaşılırken, neredeyse tüm markalar kampanyalarda gaza basmaya başladı. Piyasada fiyat indiriminden sıfır faizli satışlara, 'şimdi al bir yıl sonra öde'den takas indirimine kadar tüm markalar cazip kampanyalar düzenliyor. Dozu gittikçe artan kampanyalarla birlikte şimdi otomobil satın almanın en doğru zamanı. Ancak, iyi bir araştırma yapıp, sunulan indirimlerin ne kadar gerçekçi olduğunun araştırılması da akıllı bir tercih için büyük önem taşıyor.

BOL KESEDEN İNDİRİM Mİ VAR?
SIfIr kilometre otomobil piyasasında uzun süredir birkaç marka dışında neredeyse tüm markalar iki ayrı fiyat listesi yayınlıyor. Yayınlanan ilk liste, otomobilin 'anahtar teslimi fiyatını' yansıtıyor. Ancak neredeyse hiç kullanılmıyor. Sadece yapılan indirimdeki oranı daha yüksek göstermeyi amaçlayan bu listenin yanında, gerçek satış fiyatını gösteren listeler de yer alıyor. Bu yüzden, indirim oranlarının hangi listeden yapıldığının araştırılması doğru fiyatı bulmak açısından gerekli.

DÜŞÜK FİYATLARA DA DİKKAT EDİN!
Bazı modellerin yayınlanan kampanyalı anahtar teslimi fiyatları da çok cazip olabiliyor. Aracın fiyatından etkilenip, bayilere gidenler, ya listede belirtilen aracı bulamıyor, ya da donanım seviyesindeki düşüklüğü görünce hayal kırıklığına uğruyor. Çoğunlukla tüketiciyi bayilere yönlendirmek için hazırlanan bu liste fiyatlarını, donanım seviyelerini de inceleyerek karar vermekte büyük yarar var. Ayrıca, birçok markanın 'sıfır faiz' kampanyalarını da iyi incelemek gerekiyor.

Rakipler de incelenmeli
Satın almayı düşündüğünüz otomobilin, benzer motor ve donanım seviyesindeki rakiplerinin fiyatlarını da incelemek son derece yararlı olabilir. Benzer motor-şanzıman ve donanımı rakiplerin hangi fiyatlarla sunduğunu bilmek, fiyat kıyaslaması için önem taşıyor. Ayrıca, aynı modelin farklı bayilerden de fiyatını alıp, ödeme ve teslim zamanı gibi şartlarını karşılaştırın.

ARALIK ÖZEL AY
Bu yıl ilk kez model yılı uygulamasının değiştiği aralık ayı, satışlar açısından belirsizliğini koruyor. Satın alınan aracın model yılı 2012 olarak görülmesine, tüketicilerin nasıl tepki vereceği netleşmedi. Ancak, yıl başından sonra satılacak 2013 modellerin fiyatının yükseleceği de bir gerçek.

SIFIR FAİZ GERÇEKÇİ DEĞİL
Sıfır faizli kampanyalarda finansman maliyeti çoğunlukta aracın fiyatına ekleniyor. Peşin ödemede avantaj yükseliyor.

kmpnylrzrvec.20121118224331.jpg

Sümer Demirciler/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde