Otobüsçülük yaptım, 2 tane otobüsüm vardı

Otobüsçülük yaptım, 2 tane otobüsüm vardı

Binali Yıldırım, Zorunlu Trafik Sigortası primleri ile HGS ve OGS cezaları konusunda düzenleme yaptıklarını belirtti.

Otobüsçülük yaptım, 2 tane otobüsüm vardı
16px
24px
09.02.2016 14:10
ABONE OLgoogle
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Zorunlu Trafik Sigortası primleri ile HGS ve OGS cezaları konusunda düzenleme yaptıklarını belirtti. 
   
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası (İTO)'da düzenlenen “Karayolu Taşımacılığı'nda Verimlilik ve 2023 Vizyonu' başlıklı toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Binali Yıldırım, “1977 yıllarında ben şehirler arası otobüsçülük yaptım. 2 tane otobüsüm vardır. O dönemde zorluklar bu dönemi gözümün önüne getirdiğimde nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Topkapı'daki garaja gidip firma ismi yazdırıyorduk, rotasyona tabi tutuyorlar, her yere gönderiyorlar. Haftada bir gün verimli bir iş var, o zaman diyorlar, 'Otobüs yok sen falanca yere git'... Bunları bire bir yaşadım. Rahmetli babam 'beni bu işlere nerden soktun' dedi. Sektör köklü bir sektör, çok önemli işler ifa ediyor. Değişen ulaşım şartlarına göre kendini yenilemesi lazım, bu herkes için önemli. Değişimi okuyamayan geleceği inşa edemez' dedi. 
   
Binali Yıldırım, “ÖTV'si kaldırılmış yakıt bunu gündeminize almayın. Böyle bir şey yok. Başka işlere bakalım. İnşallah büyük kaynaklara erişiriz, refah seviyemiz çok ileri gider, madenlerimiz doğal zenginliklerimiz artar o zaman bunları da düşünebiliriz, o zaman zaten ihtiyacınız da olmaz' şeklinde konuştu.

“BU İŞİ BİR DÜZENE İNTİZAMA SOKACAĞIZ'

Bakan Binali Yıldırım, konuşmasının ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin yüksekliği konusunda soru sorulması üzerine, “Bu sigorta işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla, kasko birleştirilebilir bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz' dedi.

HGS VE OGS CEZALARI

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS)'ninde cezaların düzeldiğini belirten Bakan Yıldırım, “O işlerde artık sorun yok. Çünkü yeni yasal düzenleme yapıldı. Artık cezalar uzak mesafelere göre değil, ne zaman olursa olsun, gittiği mesafeye ile sınırlı olacak. Geçer geçemez hemen SMS ile uyaracak, 12 gün süre verecek. Bu süre içerisinde öderse yine cezalı sayılmayacak. işten hemen sonra SMS ile uyarı gelecek. Bankalarla, kredi kartları ile geçiş yapılacak. 500 bin tane usulüne uygun olmayan HGS kuponu var. Yanlış yere yapıştırılmış, içindeki bilgiler tahrip olmuş. Onları da geri alıyoruz, düzeltiyoruz. Birkaç tanede geçişlerle ilgili algılama cihazlarıyla ilgili sorunlar var. Onlarda düzeltiliyor. Ve diyelim ki 2016'nın cezaları yılda 4 kez topluca bildirilecek. Bir sonraki seneye kalmayacak. Böylece artık sıkı takibe alıyoruz ve işi çözüyoruz' şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde