Otele domuz eti cezası

Otele domuz eti cezası

Gurbetçi aile, kendilerine söylemeden domuz eti yediren Otel'e açtığı davayı kazandı

Otele domuz eti cezası
16px
24px
05.03.2012 11:11
ABONE OLgoogle

 Fransa'da yaşayan Mermer ailesi, Tatil için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ni seçti. Tatilin ardından aile Fransa'ya geri döndü. Televizyonda yayınlanan bir programda konakladıkları tatil köyünün de aralarında bulunduğu bazı otellerde "domuz eti yedirildiği" haberini izleyen aile bireyleri hayrete düştü.

Yıllardır çalıştıkları Fransa'da domuz etinden sakınan aile, bu haber üzerine "Dinen yasak olan bir yiyeceğin kendilerinden habersiz yedirildiğini" belirterek otel hakkında dava açtı. Mermer Ailesi, her bir birey için "sembolik" 100 lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat ödenmesini talep etti.

Gazeteye göre Ankara 7. Tüketici Mahkemesi'nde görülen davada otel avukatı, tatil köyünde domuz eti olmadığını öne sürdü. Otelin depolarında yapılan aramalarda 200 kilo kırmızı et bulundu. İşyeri yetkilisi mühürsüz etlerin domuz eti olduğunu beyan etti.

Mahkeme de davacılara bozuk et veya domuz eti yedirildiği kararına vardı. Otelin, Mermer Ailesi'nin her bir ferdine yasal faizi ile birlikte 2 bin lira manevi, 100 lira da maddi tazminat ödemesine karar verdi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde