Osmanlı Ocakları AK Parti'ye bayrak açtı!

Osmanlı Ocakları AK Parti'ye bayrak açtı!

Aydınlık'ın Osmanlı Ocakları'nda yaşanan “rant” kavgalarını deşifre etmesi ve bunların AKP yöneticileri tarafından da doğrulanmasının ardından AKP-Ocak arasındaki kriz zirveye çıktı

Osmanlı Ocakları AK Parti'ye bayrak açtı!
16px
24px
25.03.2017 10:00
ABONE OLgoogle

Aydınlık'ın Osmanlı Ocakları'nda yaşanan “rant” kavgalarını deşifre etmesi ve bunların AKP yöneticileri tarafından da doğrulanmasının ardından AKP-Ocak arasındaki kriz zirveye çıktı. Osmanlı Ocakları Başkanı, AKP'ye “Üzerimize gelmeyin” diye seslendi

Aydınlık'ın, AKP himayesinde kurulan ve büyüyen Osmanlı Ocakları'nda yaşanan kirli ilişkileri ve rant kavgasını gözler önüne sermesinin ardından Ocak ile AKP arasındaki kavga kızıştı. Gerilimin fitilini, Osmanlı Ocakları'nda istifalara neden olan rant kavgalarını AKP yöneticilerinin de doğrulaması yakmıştı. Osmanlı Ocakları’nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak rant sağladığı iddialarını Aydınlık muhabiri Turan Salcı, Osmanlı Ocakları'na yakınlığıyla bilinen AKP Milletvekili Şaban Dişli'ye sormuştu. Rant duyumlarının kendisine geldiğini doğrulayan Dişli, konunun AKP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’a sorulmasını istemişti.

Osmanlı Ocakları’nda rant kavgası: Şirket gibi kullanıyorlar

GENELGE ÇIKARDI

Ataş, konuyla ilgili sorularımıza özel kalemi üzerinden verdiği cevapta, “Osmanlı Ocakları ile AK Parti arasında hiçbir organik veya inorganik bağ yoktur” dedi. Finans desteği konusunda ise AKP Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ü işaret etti. Aydınlık'ın haberi üzerine konunun teşkilatta da tartışılması üzerine telefonla bize ulaşan Ataş, göreve gelir gelmez Osmanlı Ocakları ve AKP’nin bir bağı olmadığına dair teşkilatlara genelge yazdığını söyledi. Ataş, ‘Erdoğan rantı’ iddiasına ise “Recep Tayyip Erdoğan ismini kim kullanıyorsa ahlaksızlık yapıyor, şerefsizlik yapıyor bu kadar açık ve net söylüyorum” cevabını verdi.

BİZİMLE UĞRAŞMAYIN

AKP içinde karşılıklı paslaşmalar sürerken, Osmanlı Ocakları, AKP'yi sert sözlerle açıktan hedef aldı. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat da AKP'ye seslenerek “Bizimle uğraşmayı bırakın, 16 Nisan'da AK Parti'ye rağmen evet diyeceğiz” dedi. Canpolat 23 Mart Perşembe akşamı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden açıklamalarda bulundu. Canpolat, Aydınlık haberleri üzerinden yaptığı konuşmada “Biz kimsenin yalakası değiliz. Biz vatanın ve milletin yalakasıyız” dedi. Konuşmasının devamında AKP'ye seslenen Canpolat, “Kaç kuruşunuz geçti buraya, ne istiyorsunuz Osmanlı Ocakları'ndan” ifadelerini kullandı. AKP içinden Osmanlı Ocakları'na oynanan oyunun Cumhurbaşkanı'nın haberi olmadığı belirten Canpolat, “16 Nisan'da AK Parti'ye rağmen evet diyeceğiz” dedi. (Aydınlık)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde