Osmangazi Köprüsü'nden geçmeyen araçlar için 2,5 milyar lira ödenecek

Osmangazi Köprüsü'nden geçmeyen araçlar için 2,5 milyar lira ödenecek

Osmangazi Köprüsü'nün de içinde bulunduğu Gebze-İzmir otoyolu için 2019 yılı geçiş garantisi olarak 2.5 milyar TL ödenecek.

Osmangazi Köprüsü'nden geçmeyen araçlar için 2,5 milyar lira ödenecek
16px
24px
20.02.2020 07:11
ABONE OLgoogle

Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na 2019 yılı için araç geçiş garantisi kapsamında 2.5 milyar TL'yi aşkın bir ödemenin yapılması bekleniyor.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, hisse satışı için uluslararası yatırım bankası JPMorgan'ı danışman olarak yetkilendirdiği belirtilen Osmangazi Köprüsü'nün işletmecisi Otoyol Yatırım AŞ ile Karayolları Genel Müdürlüğü, bu konuda görüşmelere başladı.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 2019'da 3 Milyardan fazla 'Garanti' para ödendi

Kaynaklar ödenecek tutara ilişkin henüz mutabakat zaptı imzalanmadığını belirterek ‘görüşmeler sürüyor' dedi. Ödeme nisan ayında yapılacak. 2018 yılı için sadece Osmangazi Köprüsü adına Hazine'den 1 milyar 425 milyon TL'lik bir ödeme yapılmıştı. 

Osmangazi köprüsünü de içeren Gebze-İzmir otoyolunun ihalesini Nisan 2009'da Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi ve Göçay firmalarının oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ İÇİN DE 3 MİLYAR 50 MİLYON ÖDENDİ

2019 yılı ikinci yarısında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astald konsorsyumu ICA’ya, devletin garanti kapsamında ödeyeceğ tutar3 milyarı aştı.  ICA’ya, yılın ilk yarısı için 1 mlyar 450 mlyon TL ödenmişti. 2019 yılı için yapılan toplan ödeme 30 Milyar 50 Milyon TL'yi buldu.

Böylelikle 2019 yılı için Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden garanti için ödenecek ücretler 5 milyar 550 Milyon TL'ye çıktı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde