Osmangazi Köprüsü açıldı, bayram sonuna kadar ücretsiz

Osmangazi Köprüsü açıldı, bayram sonuna kadar ücretsiz

Temeli 2013'te atılan Osmangazi Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti.

Osmangazi Köprüsü açıldı, bayram sonuna kadar ücretsiz
16px
24px
30.06.2016 16:52
ABONE OLgoogle
Temeli 2013'te atılan Osmangazi Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti. Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Böyle anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize baş sağlığı temenni ediyorum.

Gençler bizler hiçbir zaman eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Bizler sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da terör örgütlerinin insanlık dışı yaptıkları eylemler sürüyor.

"TASMALARINI GÜÇLER TARAFINDAN ÜLKEMİZİN ÜZERİNE SALINMIŞTIR"

PKK bir yandan, DAEŞ bir yandan, YPG bir yandan tasmalarını güçler tarafından ülkemizin üzerine salınmıştır. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa, Türkiye'nin vazgeçeceğini teslim olacağını sanıyorlar.

Osmangazi Köprüsü açılıyor

Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çukur eylemlerinde, büyükşehirlerimizdeki bombalı eylemlerde gördüler, ama ısrarla inatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir ülkeyiz.

Verilen kayıplar mücadelenin durmasına yol açmaz. Tam tersi kazanma hırsını daha da arttırır. Bizim önümüzde kendi kayıplarımızla bariyerler kurmalarına izin vermeyeceğiz. Bu maşa örgütler ve onları üstümüze salanların amaçlarını iyi biliyoruz.

Ne kadar çok kan dökerlerse Türkiye'nin o kadar çabuk teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını gördüler ama kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar.

"SIRADA ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ"

Dilovası ile Altınova arasında dünyanın en büyük 4., Avrupa'nın en büyük 2. asma köprüsünü açmak için buradayız. Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi Çanakkale 1915 Köprüsü için hazırlanıyor. Biz bir çağı açan ecdadın torunlarıyız. Her zaman ifade ettiğim gibi yol medeniyettir. Yol gelişmedir. Yol büyümedir.

Temel altyapı ulaşımdır, bu imkan varsa her şey var. Şu anda 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istersen git yarım saatte havalimanındasın.

Dünyada en çok destinasyona havayolları, Türk Hava Yolları'dır. Bu bir azmin bir kararlılığın bir yüreğin işidir. Buradaki otoyollarla başardır.

79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardır. Biz 13 senede 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik.

Değerli kardeşlerim tüneller tüneller... Arkadaşlarımız oturmuş dertleşiyorduk arkadaşlarla. Bir video izletti arkadaşım. Video Kahramanmaraşlı kardeşimizin Elbistan tünelinden geçişi sırasındaki sözlerini gördüm. Açın şöyle telefonlarınızda izleyin. 189'u yeni yapılan 272 tünelimiz var.

Ne diyorduk biz. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin. Şimdi yaklaşıyorum 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile. 26 Aralık'ta Avrasya Tüneli'yle.

Marmaray, 29 Ekim 2013'te açıldı, geçenlerin sayısı 1 milyon 353 bine ulaştı. Bunlar kararlılık eseridir. İstanbul boğazının 3. gerdanlığını eser olarak koyacağız. 4 gidiş, 4 geliş bir de hızlı tren.

BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ 

Köprü bayram sonuna kadar ücretsiz olacak

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

* Bu muhteşem açılışı katılımlarıyla şenlendiren değerli kardeşlerim, hoşgeldiniz. Osmangazi hayırlı uğurlu olsun.

* İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek. Seyahati eziyetten keyfe dönüştürecek.

* İzmir'e İstanbul'dan gidiş 8 saati aşıyor. İnşallah köprü ve otoyolla birlikte 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet bu.

* Bildiğiniz gibi 2013'te Marmaray'ı açtık. Marmaray bir dünya projesi. Bugüne kadar tam 145 milyon İstanbullu kullandı. Şimdi ağustos ve aralık aylarında 2 büyük projenin açılışını gerçekleştireceğiz.

* Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor.

* Ağustosta aralıkta yeni güzel projelerin açılışında yine hep beraber olacağız. Sayın Cumhurbaşkanım şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'nin barışına huzuruna göz dikenler, terörle ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu bilmeli ki Türkiye 79 milyon milletiyle dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında hür yaşayacaktır.

* Teröre pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecek. Otoyol A.Ş'nin bütün paydaşlarını ve yüklenici firmayı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın size bir müjdesi olacak, sıkı durun.

Öncesinde konuşan Bakan Arslan'ın konuşmasından notlar;

* Osmangazi Köprüsü Türkiye'nin dışından da Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, Türkiye Cumhuriyeti'ni umut olarak görenlerin gurur projesidir.

* Artık Bolu Tüneli gibi 14 yıl değil, birkaç yıl konuşuluyor. Biz bunun gibi birçok projeyi hizmete sunacağız, kimsenin şüphesi olmasın.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde