Osmanbey'de 100 Milyon Dolarlık büyük vurgun!

Osmanbey'de 100 Milyon Dolarlık büyük vurgun!

Tekstil sektörünün vitrini durumundaki Osmanbey, 100 milyon dolarlık büyük vurgunla sarsıldı...

Osmanbey'de 100 Milyon Dolarlık büyük vurgun!
16px
24px
27.06.2018 17:07
ABONE OLgoogle

Tekstil sektörünün kalbinin attığı bölgelerden biri olan Osmanbey bugünlerde dev bir vurgunla sarsıldı. 

Osmanbey'de 22 yıldan beri döviz işiyle uğraşan İşlem Dövizcilik adlı şirket, 300'den fazla esnaftan topladığı 100 milyon dolarla kayıplara karıştı.

Patronlardunyasi.com'un edindiği bilgilere göre İşlem Dövizcilik, Osmanbey esnafından yüksek kar vaadiyle günlük, haftalık ya da aylıkpara topluyordu. Bunu gören yüzlerce esnafta paralarını İşlem Döviz'e yatırıyordu. Esnafdan bazıları “Bu döviz bürosu, yüksek kâr payı ile para topluyordu. Banka faizinden yüksek oranda kâr payı veren büroya çok sayıda kişi para yatırdı. Bu sistem uzun süredir devam ediyordu. Ancak geçen Cuma günü olanlar oldu…” dedi.

Maalesef geçtiğimiz hafta cuma günü İşlem Döviz'in sahibi esnafın 100-120 milyon dolarını (Bazılarına göre 40-50 milyon dolar) çarparak kayıplara karıştı. 

Mağdur olan esnaf sayısının 300'den fazla olduğu hatta binleri bulabileceği söyleniyor. Dolandırılan esnaf polise ve savcılığa şikayette bulundu. 

SAHİPLERİ FİRAR ETTİ

İşlem Döviz AŞ’nin yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ali D., Erol H. Mustafa Ç.’ye ise ulaşılamadığı öğrenildi. Anılan kişilerden Erol H.’nin başka bir kişi ile ortak olduğu bir inşaat şirketinin de olduğu, söz konusu şirketin de döviz bürosi ile aynı adreste olduğu anlaşıldı.

Şirket ortaklarının yurt dışına kaçtığı söyleniyor...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde