Osmanbey, İzmir'e rakip oluyor

Osmanbey, İzmir'e rakip oluyor

Patika Fuarcılık ve OTİAD (Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği), büyük bir organizasyona imza atıyor.

Osmanbey, İzmir'e rakip oluyor
16px
24px
27.11.2013 18:29
ABONE OLgoogle
İstanbul’un kültür, tarih,  sanat ve finans merkezi olmasının yanında modanın başkenti de olması için bir yıldır sürdürülen hazırlıklar tamamlandı. OTİAD, İzmir'de yapılan IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na rakip olarak FASHIONİST Fuarı'nı düzenliyor.
 
İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak fuar öncesi Nişantaşı Sofa Otel’de tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda açılış konuşmasını yapan OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, fuara 85 firmanın katılacağını 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yaratmasını beklediklerini ifade etti.
 
Fashionist Komite Başkanı İlker Karataş, yüzlerce abiye markasının en seçkin tasarımlarını ulusal ve uluslararası satın alma profesyonellerinin beğenisine sunacaklarını kaydetti. Fuarın her gün görkemli defilelere ev sahipliği yapacağını belirten Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga ise İstanbul’u moda başkenti statüsüne taşıyacak bir platform oluşturma iddiası ile yola çıktıklarını söyledi.
 
Tekstilde 2023 ihracat hedefi 50 milyar dolar
 
Fashionist Fuarı, tasarım ve markalaşma bilinci ile sektörde üretim yapan, 65'İ abiye üreticisi toplam 85 firmaya ev sahipliği yapacak. Fuarın 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yaratmasını beklediklerin ifade eden OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan “2023 hedefimiz Türkiye tekstil sektörünün elli milyar dolar ihracat hacmine ulaşması. Moda başkenti olmak için bütün imkânlara sahibiz. Bu hayali hep beraber gerçeğe dönüştürebiliriz. Üretim dönemlerimizi dünya ile senkronize ettiğimizde, abiye, gelinlik, damatlık firmalarımız özgünlükleri, hızlı üretimleri, kaliteleri ve güvenirlikleri ile dünyada hak ettikleri yeri alacaklar. 800 üyesi ile sektörün en büyük derneği OTİAD olarak Fashionist Fuarı’nın sektörümüze ivme kazandıracağına inanıyoruz” dedi.
 
2014 yaz koleksiyonları ilk kez Fashionist Fuarı’nda 
 
Fuarın 17 bin 500 metrekare alanda düzenleneceğini belirten Fuar Komite Başkanı İlker Karataş, firmaların 2014 yaz koleksiyonlarını ilk kez Fashionist Fuarı’nda sunacaklarını açıkladı. Karataş “Sektörümüzün gelişimine ve ülkemizin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağına inandığımız fuarın, aynı zamanda sektörde bulunan herkese bir fayda sağlayacağına inandık. Bu inançla fuarın yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması için 600 bin dolarlık bütçe ayırdık. Fuar katılımcıları, sektörün öncü ve kaliteli üretim yapan firmaları arasından seçildi. Katılımcıların %20’si yurtdışı firmalarından oluşmaktadır. FASHIONİST Fuarı’nda; Amerika Birleşik Devletleri’nden, Avrupa’da Almanya, Arnavutluk, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Makedonya, Romanya’dan, Kuzey Afrika’da Cezayir, Fas, Tunus’tan, Orta Doğu’dan Bahreyn, Dubai, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün’den, Orta Asya’dan Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna’dan olmak üzere dünyanın her noktasından alıcıları ağırlayacağız. Fashionist Fuarı’nda gerçekleştirileceğimiz defile ve organizasyonları, İstanbul’un iş, cemiyet ve sanat dünyasından pek çok seçkin simanın izlemesini bekliyoruz” dedi.
 
Dünya modasının profesyonelleri İstanbul’da
 
Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, sektörün hızlı gelişimini ve büyümesini dikkate aldıklarında bu fuarın bir ihtiyaç olduğuna inandıklarını belirtti. Cılga “Dünyaca ünlü moda dergilerinin editörlerini, ‘department store’ların satın alma sorumlularını, Avrupa’dan showroom temsilcilerini ve 250’ye yakın butiği İstanbul’da ağırlayacağız. Fashionist Fuarı defileleri ile de göz kamaştıracak” dedi.
 
Cılga konuşmasında defilelerle ilgili olarak da şunları söyledi:
 
“4 Aralık Çarşamba akşamı, karakteri olan koleksiyonları ile dikkat çeken, başarılı tasarımcı Elif Cığızoğlu’nun görkemli gala defilesi ile başlayacak fuarda 7 tane firma defilesi yapılacak. 5 Aralık Perşembe akşamı ise lüks kadın giyiminde “zamansız” ve “mekânsız” tasarımların ünlü markası Ezra+Tuba, Fashionist’e özel olarak hazırladıkları couture koleksiyonlarını cemiyet ve moda dünyasının önde gelen isimlerine sunacaklar. Katılımcı firmalarımızdan Muzaffer, Kenzel, Favore, Priamos, Rengin, Alchera, Foud Sarkis gün içerisinde sunumlarını defile alanında gerçekleştirecekler. Defileler, Uluslararası Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda düzenlenecek.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde