Oscar’ın başındaki isme 3 ayrı taciz soruşturması

Oscar’ın başındaki isme 3 ayrı taciz soruşturması

Oscar Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin başındaki isim olan John Bailey hakkında cinsel taciz soruşturması başlatıldı.

Oscar’ın başındaki isme 3 ayrı taciz soruşturması
16px
24px
18.03.2018 11:10
ABONE OLgoogle

Oscar Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin başındaki isim olan John Bailey hakkında 3 ayrı cinsel taciz suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Akademi, soruşturma başlatıldığını doğrularken kimin hakkında olduğu konusunda bilgi vermedi. Geçen ağustos ayında başkanlığa seçilen 75 yaşındaki Bailey ise henüz konu hakkında yorum yapmadı.

2015 yılında American Society of Cinematographers’tan ‘’Yaşam Boyu Başarı’’ ödülü alan 75 yaşındaki John Baileygeçtiğimiz Ağustos ayında, 11 Mayıs 1927’de Los Angeles, Kaliforniya’da kurulan ve Oscar Ödülleri olarak da bilinen Akademi Ödüllerini dağıtan kurum olan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin başına seçilmişti. Tam bu süreçte Hollywood’taki taciz skandalları, dünya çapında yankı uyandırmış ve yapımcı Harvey Weinstein ile başlayan skandallar, dalga dalga büyüyerek birçok ünlü oyuncu ve yönetmenin adını da kapsayarak devam etmişti. Bailey’de Harvey Weinstein’ı Akademi’den kovmuştu.

Hollywood’ta ardı ardına ortaya çıkan cinsel saldırı olaylarının ardından halihazırda konuşulan sektördeki kadın-erkek eşitsizliği de iyiden iyiye ayyuka çıkmış ve Harvey Weinstein‘ın başını çektiği skandallar silsilesi, #MeToo ve Time’s Up gibi hareketlerin ortaya çıkmasını beraberinde getirmiş ve kadın oyuncuların güçlü adımlarla ilerlediği ve tarihe geçen açıklamalara imza attığı bir dönem başlamıştı. IndieWire’da yer alan habere göre 3 ayrı cinsel taciz suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan John Bailey de, ortaya çıktıkları andan itibaren MeeTo ve Time’s Up hareketlerine destek veren bir profil çizmişti.

Henüz hiçbir açıklama yapmayan ve savunmada bulunmayan John Bailey’in Akademi başkanlığından istifa etmesi halinde, gelecek Temmuz’da yapılacak seçimlere kadar Akademi başkanlığı koltuğuna ikinci başkan Lois Burwell oturacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde