Örtülü Ödenek Başkanlığı’ndan Halkbank yönetimine

Örtülü Ödenek Başkanlığı’ndan Halkbank yönetimine

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde 12 yıl boyunca Başbakanlık Örtülü Ödenek Başkanlığı’nı yapan Maksut Serim, Halkbank yönetimine girdi.

Örtülü Ödenek Başkanlığı’ndan Halkbank yönetimine
16px
24px
10.06.2017 03:38
ABONE OLgoogle

Halkbankası’nın 8 Haziran’da yapılan genel kurulunda yönetim kuruluna yeni üyeler seçildi. Yeni üyeler Sadık Tıltak, Yunus Karan, Osman Arslan, Maksut Serim, Meltem Taylan Aydın ile Nihat Ömeroğlu oldu.

Serim, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde örtülü ödenekten sorumluydu. Maksut Serim, Ahmet Davutoğlu döneminde yerini Ali Polat’a bırakmıştı.

Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serim’e danışman olarak Beştepe’de görev vermişti. Serim 2016 Ocak’ından itibaren de Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödenek ile ilgili harcamalarından sorumlu. Halkbank yönetimine giren Meltem Taylan Aydın da Cumhurbaşkanlığı’nda danışman olacak.

AKP Hükümeti’nin kritik bir görevde yıllardır tuttuğu Maksut Serim'in hikayesi ise Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir belediyesi Başkanlığı dönemine dayanıyor.

İBB’DE DE KASASIYDI

Erdoğan döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı 30 küsur şirketin parası Vakıfbank Valide Sultan Şubesi’nde tutuluyordu. İSKİ, Kiptaş, İETT, Hamidiye Kaynak Suları, BİMTAŞ, Hazır Beton, Bimtaş başta olmak üzere şirketlerin mevduatı ve kredi hareketleri bu şubede gerçekleştirilmişti.

Bu şubede ise Erdoğan’ın Örtülü Ödeneğin başına getirdiği Maksut Serim vardı. Serim, Valide Sultan şubesinden Banka Genel Müdür Yardımcılığı’na kadar yükseldi.

VARLIK KİRALAMA ŞİRKETİ

Bu arada, Halkbank Yönetim Kurulu Varlık Kiralama Şirketi kurulmasına karar verdi. Halkbank’ın KAP’ta yer alan açıklamasında, “Varlık Kiralama Şirketi” kurulmasına karar verildiği belirtilerek, kuruluş izni için BDDK ve SPK gerekli başvuruların yapılacağı bildirildi.   

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde