Ortakları gözaltına alındı: Dev şirkete FETÖ operasyonu

Ortakları gözaltına alındı: Dev şirkete FETÖ operasyonu

Elektrik firması Viko’nun eski ortakları şirketin satışından elde ettikleri 460 milyon doların bir kısmını FETÖ'ye aktardığı iddia edildi

Ortakları gözaltına alındı: Dev şirkete FETÖ operasyonu
16px
24px
17.11.2017 08:27
ABONE OLgoogle

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dün operasyon başlatıldı. 

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “FETÖ’ye üye olmak” ve “örgüte finan sağlamak” suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı verilen sekiz kişiden dördünü yakaladı. Şüphelilerin tanınmış elektrik şirketi Viko ile Mina Mimarlık Şirketi’nin eski ortakları oldukları öğrenildi.  İşadamı Bank Asya'daki 8.8 milyon TL'sini hatırlamadı

1980’de Musevi asıllı bir işadamı tarafından kurulan Viko daha sonra Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı tarafından satın alınmıştı. Şirketin 2013’teki ortakları, 17-25 Aralık operasyonlarından bir ay önce hisselerinin yüzde 90’ını satışa çıkarma kararı aldı. 

Hisseler, Kasım ayında Japon Panasonic Holding’e 460 milyon dolar karşılığında satıldı.

FETÖ'den tutuklu ünlü kuyumcu tahliye oldu Yapılan çalışmalarda, eski şirket ortakları Z.D., T.D., A.D., S.D.’nin satıştan elde edilen gelirin bir kısmını FETÖ’ye aktardığı belirlendi. Edinilen bilgilere göre aynı isimlerin yedi farklı şirkette daha ortaklığı gözüküyor. Sözkonusu yedi şirketin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK’larla kapatılması dikkat çekiyor.

Mina Mimarlık’ın ortaklarından İ.A. ve M.A.’nın ise, 25 Aralık operasyonunun ardından FETÖ’ye ait Bank Asya’da katılım hesabı açtıkları belirlendi. Mimarlık şirketinin bir ortağının, daha önce TUSKON soruşturmasıyla gözatına alındığı öğrenildi.

Irmak Mete/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde